Woningbrand Heythuysen

112 Brandweer Weert Leudal Regio Reageer 2 min. leestijd

Heythuysen – Foto’s – De hulpdiensten zijn donderdag gealarmeerd voor een woningbrand aan de Wingerdstraat in Heythuysen. In de slaapkamer van de hoekwoning was brand uitgebroken.

Er werd al snel opgeschaald naar ‘middel brand’ en dat betekent dat er een extra tankautospuit wordt ingezet om de brand te bestrijden. De bewoner van het huis wist zichzelf in veiligheid te brengen, maar de hond was zo van slag dat hij zich niet liet vangen en achter moest blijven. De toegesnelde hulpverleners wisten de hond in de kelderkast te dirigeren waar hij veilig zat. De buren en hun huisdieren werden intussen ook in veiligheid gebracht.

De brandweer doofde het vuur en wist te voorkomen dat de vlammen oversloegen naar de naastgelegen woning. De woning van de buren liep wel enige rookschade op.

Een ambulance kwam ter plaatse en heeft de bewoner gecontroleerd op verwondingen. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis en werd opgevangen door de overburen.

Nadat het vuur gedoofd was werd een hondengeleider van de politie ingeschakeld om de hond uit de woning te halen, maar de hond was te erg van slag om hem uit de kelderkast te halen. Ze hebben hem nog even tot rust laten komen. De hond was verder ongedeerd en liep geen gevaar op. Op een later moment vandaag wordt opnieuw gepoogd om het dier elders onderdak te bieden. Intussen gaan experts van Stichting Salvage aan de slag om de schade te inventariseren.

[nggallery id=’4658′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie