Brandweer blikt terug op 2016

Plaats een reactie

Foto’s/video – De brandweer blikte zondag terug op 2016 tijdens de nieuwjaarsreceptie in de brandweerkazerne. Dit gebeurde in het bijzijn van burgemeester Heijmans. De burgervader was ziek maar liet zich toch even zien om de hulpverleners te bedanken voor hun inzet afgelopen jaar.

Voor de brandweer van Weert was 2016 een erg intensief en mooi jaar. Naast de hulpverlening stond het eerste half jaar in het teken van de organisatie rondom de grote open dag die op 18 juni j.l. heeft plaatsgevonden. Men keek terug op een zeer geslaagde open dag waar circa 10.000 belangstellenden op waren afgekomen. Ook werd er veel aandacht besteed aan de arbeidshygiëne waarbij de procedures zijn aangescherpt.

Oefenterrein
De brandweer van Weert heeft voor de komende 10 jaar een terrein (naast de Aldi) in bruikleen gekregen om oefeningen op uit te voeren. Het terrein is inmiddels opgeknapt en verhard en zal binnenkort worden voorzien van verlichting. Ook kan men gebruik maken van extra opslagruimte.

Aantal uitrukken
In 2016 werd er 473 keer een beroep gedaan op de Weerter brandweer. Dat zijn 12 meldingen minder ten opzichte van 2015. De brandweer moest 328 keer binnen de eigen gemeentegrens in actie komen en 145 keer bood men ondersteuning buiten de gemeente Weert. Er werd 95 keer uitgerukt voor een ongeval en 150 keer voor een brandmelding en 101 keer voor een automatische brandmelding, waaronder veel loze meldingen. De overige meldingen (127) waren voor andere taken waaronder reanimaties, afvaldumpingen en het ondersteunen van de politie.

Brandweerlieden in de spotlights
Ook enkele personen zijn in het zonnetje gezet, vanwege enkele verdiensten en niet in de laatste plaats is uitgebreid aandacht besteed aan William Notté. Hij neemt na ruim 20 jaren, afscheid van de brandweer. Door omstandigheden kan hij het vak van brandweerman niet meer uitoefenen. Na het uitspreken van enkele anekdotes, waarbij William betrokken is geweest, hebben zowel de burgemeester alsook de postcommandant stil gestaan bij het functioneren van William als brandweerman. Als laatste heeft de bevelvoerder van groep 1, zijn eigen ploeg, nog een woordje gedaan en heeft hij een kado aangeboden gekregen.

Zondag werd de after-movie van de open dag gepresenteerd: https://youtu.be/PMzCYrUixT4

[nggallery id=’4630′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie