Onder grote belangstelling is zaterdag 14 januari de nieuwe Landhieër van V.V. de Schäöpkes uitgeroepen. Het is de 34-jarige Dave Korten.

Dave is opgegroeid aan de Maaslandlaan en aan de Schuttebeemd op ’t Groenewoud. Hij is getrouwd met Melissa en samen wonen ze met hun hond Harry op de Oppergelrestraat. In het dagelijks leven is Dave werkzaam bij “Van der Steen inspectie en beheer” als servicetechnicus. Hij is al jaren clublid van “Das Dub Club” en gaat ook heel graag een stukje toeren met zijn kever. Vanuit thuis zit de vastelaovendj in het bloed en is hij al jaren lid van V.V. de Gelieënde Stiek.

Om de vastelaovendj-tijd in goede banen te leiden heeft Dave 4 adjudanten aangesteld, te weten: zijn vader René Korten, zijn grote voorbeeld en Landhieër in 1981. René is getrouwd met Shelly en ze wonen samen op ’t Groenewoud. Zijn tweede adjudant is schoonvader Johan Reemers. Johan is getrouwd met Mieke en samen wonen ze op Boshoven. De derde adjudant is zijn kameraad Floyd Goossens. Floyd woont samen met Laura in het centrum van Weert. De vierde adjudant is Nick van Kimmenade. Nick woont samen met Nathalie op ’t Groenewoud.

Dit gezelschap zijn echte bourgondiers, samen genieten ze van gezellige avonden vol humor, lekker eten en speciaalbier. Wandelen met de hond of een pijltje gooien hoort er natuurlijk ook bij.

De Landhieër geeft de Orde van het ’t stekkerke ingesteld. Zijn devies luidt:

“Mette stekker ‘m de nek wuuërtj dieëze vastelaovundj te gek”

1 REACTIE

Comments are closed.