Eric prins Spoeëkejaegers

Foto door: Ruud de Vreeze

In Swartbroek gaat dit jaar prins Eric I voorop bij V.V. de Spoeëkejaegers.

Eric is getrouwd met zijn prinses Ingrid Derckx-van Nieuwenhoven. Samen hebben ze een zoon en een dochter, de 16 jarige Rens en de 14 jarige Isa die twee jaar geleden jeugdprinses is geweest.

In het dagelijks leven is Prins Eric ondernemer en houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van technologie en opstarten van gerelateerde bedrijven. Hij reist veel voor zijn werk maar doet dit ook graag in zijn vrije tijd.

Daarnaast heeft Eric nog veel andere interesses. Zo is hij fervent voetbal fan van PSV, liefhebber van Single malt whisky & speciaal bier, gaat graag duiken, wandelen, toeren op zijn Harley en in zijn Audi RS. Als muziekliefhebber houdt hij van classic rock en stevige hardrock. De Prins zijn muzikale kwaliteiten komen tot uiting in het schrijven en zingen van muziek samen met twee vrienden.

Vastelaovuntj is hem op het lijf geschreven. Met zijn muzikale groepje trad hij op bij Bonte avonden, werkte mee aan Boerenbruiloften, was samen met zijn prinses Boerenbruidspaar en deed mee aan optochten tijdens de vastelaovuntj in Swartbroek.

Prins Eric en zijn prinses Ingrid worden bijgestaan door de adjudanten Hans Konings, Mathe Nijskens en Maurice Smeets samen met hun dames.

Prins Eric heeft de orde van ‘de Djetlek’ ingesteld en gaat in de vastelaovuntj voorop onder zijn devies: ‘Auto, vleegtûug, motor noeë effe neet, Ieërst Vastelaovuntj met Eric van de Smeed!”.