“Sorry” voor restaurant Flavours

De eigenaren van restaurant Flavours in Weert kregen gisteren de schrik van hun leven. Vanuit de gemeente Weert kregen ze een brief met de mededeling dat er een deurwaarder beslag kwam leggen op de goederen. De gemeente Weert heeft inmiddels haar excuses aangeboden.

De zaak draait om de terrasvergunning. Begin 2016 kregen de eigenaren een betalingsaanslag binnen voor de terrasvergunning over heel het jaar 2015. Maar de nieuwe eigenaren Ron en Lindsay waren pas in augustus 2015 gestart net hun horecazaak. Men tekende vervolgens bezwaar aan bij de gemeente omdat ze alleen voor de maanden augustus t/m december de zogeheten precariobelasting wilde betalen.

Op verzoek van de gemeente werd er een e-mail gestuurd. Echter na een hele tijd niets gehoord te hebben kregen de restauranteigenaren een dwangbevel. Wederom nam men contact op met een medewerker van de gemeente die zei dat het dwangbevel als niet verzonden mocht worden beschouwd. Daarna bleef het wederom stil, tot donderdag. Donderdag kwam de mededeling dat er beslag zou worden gelegd op goederen van het restaurant om zo de rekening alsnog te vereffenen.

Vol frustratie werd er weer contact opgenomen met de gemeente waar men vervolgens naar een andere afdeling verweest. De frustratie werd daardoor nog groter. “Ik snap echt niet hoe ze zulke belangrijke zaken zo kunnen verprutsen want dit soort idiote fouten zorgt alleen maar voor onrust bij inwoners en ondernemers! Stel dat ik niet toevallig even op de zaak was geweest vandaag (we hebben immers vakantie), wat zou er dan morgen gebeurd zijn?” aldus de restaurant-eigenaar via Facebook.

Een woordvoerster van de gemeente Weert laat in een reactie weten dat er een heel vervelende fout is gemaakt. De brief met de aankondiging van de beslaglegging had niet verstuurd mogen worden. Inmiddels is er ook al een gesprek geweest met de wethouder die zijn excuses heeft aangeboden aan restaurant Flavours.

brief_flavours