Het College verdienstelijk 4e

Algemeen 1 reactie 2 min. leestijd

Donderdag 12 januari wisten de Technasiumleerlingen van klas A2D van Het College Weert in Roermond tijdens de Limburgse finale van de campagne ‘Fietsverlichting laat je zien’ de vierde plaats binnen te halen met hun zelfgemaakte promotiefilmpje. Het filmpje van Sam Heesen, Daantje Nies en Isa Stegeman was voor deze regio genomineerd voor de finale. De leerlingen mochten de prijs in ontvangst nemen van wethouder Martijn van den Heuvel. De leerlingen haalden met de vierde plaats een cheque van 125 euro binnen, die naar eigen invulling kan worden besteed.

Technasiumproject
In de periode september t/m november hebben alle tweedejaars Technasium-leerlingen van Het College Weert en BRAVO! College Cranendonck gewerkt aan het project ‘Verkeersveiligheid rondom school’. In groepjes hebben de leerlingen zich bezig gehouden met onderzoek naar de gevaren op hun school-thuisroute en het bedenken van een oplossing. Hierbij moesten de leerlingen zowel rekening houden met de verkeerssituatie als het gedrag van jongeren op de weg. Daarnaast hebben de groepjes zich bezig gehouden met de wedstrijd: ‘Fietsverlichting laat je zien’. Voor deze wedstrijd kregen de leerlingen de opdracht campagne te voeren voor het voeren van fietsverlichting. Leerlingen konden hierbij zelf kiezen of ze een filmpje of poster maakten om fietsverlichting te promoten.

Het genomineerde filmpje van Het College is hier te zien: https://youtu.be/WSCRBGm5Okc. Het was de vijfde keer dat het College Weert voor de finale was genomineerd.

‘Fietsverlichting laat je zien’
De wedstrijd werd dit jaar gewonnen door het Bonnefantencollege Maastricht voor de categorie poster. Het Broeklandcollege uit Heerlen wist de prijs voor beste filmpje in de wacht te slepen. Hun poster en filmpje zullen in het najaar te zien zijn in bushokjes en op de tv-schermen van de bussen van Arriva. Daarnaast worden de winnende film en poster opgestuurd naar alle basisscholen en middelbare scholen in Limburg.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie