Na een succesvolle pilot met testwinkels in Nederland en België, gaat HEMA bijna alle winkels in Nederland, België en Luxemburg dit jaar inrichten volgens de internationale winkelformule.

De winkelformule die HEMA enkele jaren geleden ontwikkelde voor de winkels buiten de Benelux slaan erg aan bij klanten in deze landen. De buitenlandse winkels zijn ingedeeld in ‘werelden’ en zijn daardoor overzichtelijker voor klanten. Ook de frisse uitstraling springt bij veel klanten in het oog. In het afgelopen jaar heeft HEMA haar internationale winkelformule uitgebreid getest in Nederland en België. De resultaten van de proef zijn zeer positief, waardoor HEMA heeft besloten om de winkelformule ook in de Benelux vanaf dit jaar verder uit te rollen.

HEMA verwacht dat de effecten van de invoering van de internationale winkelformule in de loop van 2018 zal zijn terug te zien in de resultaten. Het invoeren van de internationale winkelformule is voor HEMA een belangrijk onderdeel van de revitalisering van de Benelux.

Start uitrol nieuw winkelconcept in mei
HEMA start dit voorjaar met het uitrollen van de internationale winkelformule in de kleine winkels. Dit betekent dat in circa 26 weken, 386 winkels (circa 15 winkels per week) het nieuwe concept zullen krijgen. De start van de introductie van het concept in deze winkels zal in mei zijn en zal tot en met oktober duren. Ook de ombouw van de HEMA-winkel in Nederweert zal dit jaar gaan plaatsvinden. Voor de grotere winkels wordt in de loop van dit jaar gestart met enkele testwinkels. Mochten deze ook succesvol blijken, dan start de introductie van de internationale winkelformule voor deze grote winkels in 2018, waaronder in Weert, zo bevestigt een zaakvoerder van de HEMA Weert.

HEMA worlds
De winkels van HEMA in het buitenland zijn anders dan in België en Nederland. Ze zijn ingedeeld in belevingswerelden, zoals keuken, wonen, dames, kind en baby. Zo staan bijvoorbeeld alle damesproducten bij elkaar, van sokken, lingerie, bijouterie tot mode. En zijn alle producten voor baby’s, van romper tot speelgoed bij elkaar te vinden.

Klanten waarderen vooral de overzichtelijkheid en de frisse uitstraling van de winkels. De indeling in werelden en de dominante productpresentatie maakt in één keer duidelijk waar producten in de winkel te vinden zijn. Bovendien bieden de werelden klanten veel meer inspiratie. Daarnaast zijn de winkels veel ruimer opgezet en prettiger om in te winkelen.

Tjeerd Jegen, CEO HEMA: “Onze winkels zijn in het buitenland erg populair, ook onder Nederlandse klanten die op reis zijn. Natuurlijk zijn onze winkels in Nederland en België ook geliefd bij onze klanten, maar we merken wel een duidelijk verschil. Doordat we onze internationale winkels op een slimme en frisse manier hebben ingedeeld, kunnen onze klanten onze producten veel makkelijker vinden. In Nederland moeten klanten nog te vaak zoeken naar producten en zijn we minder goed in staat om onze klanten in de winkel te inspireren. Daarom gaan we de internationale winkelformule ook in de Benelux uitrollen om het winkelen voor onze klanten nog makkelijker en inspirerender te maken.”

7 REACTIES

  1. Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschapij Amsterdam….is een van de weinige winkels in Weert met afgeronde prijzen…..hier dus NIET van die belachelijke prijzen van 0,99 1,99 2,99 4,99 9,99. En nog erger 99,99…..zoals elders in Weert.

  2. Ik denk dat er geen winkel te vinden is in Weert die er problemen mee heeft als jij voor alles een cent meer wilt betalen…

  3. Die zit er al,
    als u rechtsboven in de reactie die u wil verwijderen, in het geval van u reactie rechtsboven het woord “commentaar” op het minnetje of pijltje drukt, ziet u wat u moet doen om de reactie te laten verwijderen.

  4. Het werkt inderdaad dat wegdrukken of blokkeren zoals op deze site wordt vermeld, aangeraden of geadviseerd.
    Het is nu wel eenzaam want ik sta er alleen nog maar op en om telkens mijn eigen comment te lezen gaat ook snel vervelen. Dus ik druk mijzelf dan ook maar weg.

Comments are closed.