Ondernemers steken de vlag uit

Plaats een reactie

In de aanloop naar carnaval steken ondernemers in de binnenstad de vlag weer uit. Circa 15 ondernemers uit de BIZ Ondernemers steken de handen uit de mouwen en gaan vanaf vrijdagavond aan de slag. De komende avonden zullen ze de straten in de binnenstad voorzien van kleurrijke carnavalsvaandels die worden opgehangen aan de stalen kabels waaraan afgelopen twee maanden de prachtige kerstverlichting heeft gehangen.

De kosten die de versiering met zich meebrengt worden vanaf nu gedragen door de BIZ. Maar minstens zo belangrijk is dat de ondernemers samen de schouders eronder zetten en de handen uit de mouwen steken om hun binnenstad te verfraaien. “Geweldig toch, dat vanuit de BIZ nu ook nieuwe mensen mee helpen” aldus kwartiermaker centrummanagement Niek Mares.

Het initiatief kwam van ondernemers uit de Maasstraat/Oude Schut. Samen zijn we aan de slag gegaan om ook ondernemers uit de overige straten op te trommelen. Het lijkt zo eenvoudig, maar veel mensen realiseren zich niet wat er allemaal bij komt kijken om zoiets te regelen. Maar, het lukt!

Sinds begin 2017 is de BIZ Ondernemers van kracht en betalen alle ondernemers in de binnenstad, net als alle vastgoedeigenaren, mee om de binnenstad aantrekkelijk te houden en te versterken. Dat doen ze onder andere door te investeren in zaken als sfeer en beleving. Zo werden eind november al grote plantenbakken met zitelementen geplaatst die komend voorjaar voor vergroening van de binnenstad zorgen. Recent zijn door de vastgoedeigenaren ook diverse lelijke steegjes opgeknapt. Komende maand kleuren de vrolijke carnavalsvaandels dus de straten in de binnenstad.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie