Aanmelddagen voortgezet onderwijs

Zit jouw kind in groep 8 van de basisschool? Dan maak je dit schooljaar met jouw kind een keuze voor een school voor voortgezet onderwijs.

Weet je al welke school het wordt? Zoek je een Topsport Talentschool? Volgt jouw kind graag Tweetalig Onderwijs? Of kiest hij of zij misschien voor het nieuwe concept Koers, waarbij de leerling gepersonaliseerd onderwijs wordt aangeboden en hij zelf eigenaar is van het leerproces? De scholen van LVO-Weert bieden een breed onderwijsaanbod met veel onderwijskundige extra’s. Zo is er altijd wel een school die past bij de talenten van uw kind. Aanmelden op één van de scholen van LVO-Weert kan op maandag 13 en dinsdag 14 maart 2017 van 19:00 tot 21:00 uur.

Aanmelden

Leerlingen die in het schooljaar 2017-2018 starten met vmbo-basis, vmbo-kader of het praktijkonderwijs kunnen zich aanmelden op Het Kwadrant. Aanmelden voor mavo en havo kan op de Philips van Horne, aanmelden voor atheneum en gymnasium op Het College Weert. Aanmelden op het BRAVO! College Cranendonck kan voor de vierjarige mavo en de eerste twee leerjaren van vmbo-basis, vmbo-kader, havo en atheneum.

Aanmelden Koers

Leerlingen die volgend schooljaar beginnen op het voortgezet onderwijs (mavo-havo-atheneum), kunnen zich ook aanmelden voor het onderwijsconcept ‘Koers’. Aanmelden gebeurt via de reguliere opleidingen op maandag 13 en dinsdag 14 maart. Ouders en leerlingen melden zich aan bij Het College Weert, de Philips van Horne of het BRAVO! College en kunnen ter plekke aangeven of ze interesse hebben in Koers. Voor Koers zijn 40 plaatsen beschikbaar en bij grote belangstelling wordt geloot. Hierbij wordt het uitgangspunt gehanteerd dat er een evenredige verdeling is van mavo, havo en atheneum. Leerlingen die niet bij Koers geplaatst worden, worden automatisch ingedeeld op de school waar ze zich hebben aangemeld.

Benodigde documenten

Voor het aanmelden zijn de volgende documenten nodig:
• Een kopie (voor- en achterkant) van een geldig identiteitsbewijs van de leerling.
• Het BSN-nummer van de leerling.
• Adviesformulier VO van de basisschool.

Ouders/verzorgers die dat op prijs stellen kunnen via www.lvo-weert.nl alvast het aanmeldformulier downloaden, uitprinten, thuis invullen en meenemen naar de aanmeldavond.

Locaties

• Het Kwadrant – Thornstraat 7, Weert
• Philips van Horne – Wertastraat 1, Weert
• Het College Weert – Parklaan 1a, Weert
• BRAVO! College Cranendonck – Jan van Schoonvorststraat 1, Budel