Medailleregen voor turnsters

Afgelopen weekend waren de turnsters van Jan van Weert weer volop aanwezig op de wedstrijdvloeren van Panningen en Breda.

In Panningen vond het Limburgs Kampioenschap per toestel plaats voor de 4e tot en met 2e divisie. Turnsters die zich hadden gekwalificeerd bij de beste 8 turnsters per toestel, mochten strijden om de Limburgse titel. Het Limburgse podium was maar liefst 30 keer gekleurd met turnsters van Jan van Weert. De turnsters behaalden 9 gouden, 15 zilveren en 6 bronzen medailles. De Limburgse titels waren voor: Eefje Creemers (2x goud), Ninthe Hendriks, Levi Driessen, Jenna van de Kruijs, Annebel Heijmans, Romee van Winkel, Nikki Thielens en Veerle Dignouts.

In Breda vond de kwalificatie voor de landelijke wedstrijden voor de 1e divisie plaats. Drie turnsters van Jan van Weert hebben hieraan deelgenomen. Op zaterdag was het de beurt van Karlijn Schlatmann. Zij heeft een zeer stabiele wedstrijd geturnd met een hoogtepunt op de balk. Dit werd dan ook ruimschoots beloond en zij mocht plaatsnemen op het hoogste podium. Op zondag mochten Sanne Teunissen en Nadieh van Pol zich proberen te kwalificeren voor de nationale wedstrijden. Zij hebben beiden een hele goede dag gehad met veel spektakel. Bij Nadieh werd het zilver omgehangen en Sanne werd knap 5e.

Geconcludeerd kan worden dat dit een zeer succesvol weekend is geweest voor de turnsters van Jan van Weert, maar ze zijn nog niet klaar dit seizoen. In het weekend van 18 en 19 februari zullen de Limburgse Kampioenschappen allround plaatsvinden. Ook de kwart en halve finale van het Nederlands Kampioenschap staan nog voor de deur. Een ding is duidelijk: Jan van Weert is er helemaal klaar voor!

[nggallery id=’4719′]