Minder Intercity’s vanwege storm

5 reacties

Donderdag 23 februari wordt in de loop van de middag een zware storm voorspeld. Bij dergelijke veiligheidsrisico’s voor reizigers en personeel passen NS en ProRail preventief de dienstregeling aan. Daardoor ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor op te lossen.

Voorzorg

Morgen rijden er daarom in het hele land minder treinen. De aanpassingen voor morgen worden op dit moment in de reisplanner verwerkt. De ervaring leert de NS dat bij dergelijke windsnelheden bomen op het spoor kunnen vallen, waardoor treinen niet kunnen rijden. Ook kan schade ontstaan aan bijvoorbeeld bovenleidingen en/of rails doordat rondvliegend afval daarin belandt. ProRail houdt extra storingsploegen en hulplocomotieven achter de hand om eventuele problemen snel op te lossen, zoals het wegslepen van gestrande treinen.

Door minder treinen te rijden ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor op te lossen. Op de meeste plekken rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. De NS kiest voor deze maatregel op basis van het huidige weerbeeld. Mocht de weersverwachting gunstiger worden, is het helaas niet mogelijk om deze maatregel voor slechts een deel van de dag in te zetten.

Wat betekent dit voor jouw reis?

Tijdens een aangepaste dienstregeling rijden er minder treinen dan op een gewone werkdag. Zo zullen er van en naar Weert minder Intercity’s rijden. Naar verwachting rijden de Sprinters tussen Weert en Eindhoven / Tilburg Universiteit wel volgens de normale dienstregeling.

Houd rekening met langere reistijden en/of drukte in de trein. Op sommige trajecten hebben reizigers een extra overstap. Plan je reis via www.ns.nl of de app.

Kaartje met aanpassingen

Bekijk de kaart (PDF): http://iwdg.nl/2loONLh

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
5 reacties