Update – Ook dit jaar zal in Weert een Stadstriathlon plaatsvinden en wel van 9 t/m 11 juni 2017. De organisatie is achter de schermen druk bezig met het programma en inmiddels zijn er ook al wat grote wijzigingen bekend.

Een van de wijzigingen is dat het zwemonderdeel van de Stadstriathlon niet meer in de Zuid-Willemsvaart zal plaatsvinden, maar in het Blauwe Meertje, zo meldt de European Triathlon Union (ETU) vandaag. Het zandwinningsbedrijf Kuypers-Kessel heeft haar medewerking toegezegd. Het Blauwe Meertje is een ideale zwemlocatie voor de topsporters vanwege het zandstrand en het kalme en heldere water.

Na het zwemonderdeel zullen de sporters verder rennen in de groene omgeving van Weert. De ETU haalt de benoeming van Weert als “The Greenest Region in the World” aan om de sporters te enthousiasmeren voor het evenement dat komen gaat. Hoe de exacte route van de Stadstriathlon eruit gaat zien wordt later bekend gemaakt.

Het betreft overigens de wedstrijden op de zondag. Tijdens de wedstrijden van vrijdag en zaterdag wordt er wel gezwommen in de Zuid-Willemsvaart.

11 REACTIES

  1. En graag weer in het centrum via boog Rabo doorsteken naar parkeerterrein en paaltjes weg. Was vorig jaar erg fijn voor de winkeliers en omwonende fijn bereikbaar parkeren in centrum

  2. De gevaren zijn niet stromingen (want die zijn er niet/nauwelijks). Het is stagnant (stilstaand water). Wel zijn er grote temperatuurschommelingen als dit koude water in relatief warm weer aan de oppervlakte komt is er kans op onderkoeling. Overige gevaar is drijfzand aan de randen. Ook heel gevaarlijk.

Comments are closed.