Verslag kampioenschap turnen

1 reactie

Foto’s – Op zondag 5 februari 2017 werd de eerste wedstrijd gehouden voor het Limburgs Kampioenschap 2017. Deze wedstrijden werden gehouden in de Turnhal van Kerkrade.

Dit was de eerste officiële wedstrijd van het seizoen en voor Tensor Turnen Weert kwam zondag een grote groep jongens uit in de 2e, 4e en 6e divisie. Voor veel jongens was dit de eerste echte wedstrijd, dit zorgde voor spanning en gezonde zenuwen. De jongens van de recreantengroep stonden er flitsend op, zij konden allemaal in de nieuwe turnpakjes act de préséance geven. Dit was op zich al mooi om naar te kijken.

In de 6e divisie benjamin 1 was het debutant Kiano van de Laar (7 jaar) welke het gehele deelnemersveld ver achter zich liet. Met meer dan acht punten verschil op de nummer twee veroverde hij de gouden medaille! In de categorie benjamin talentendivisie mochten Stan Smits van Waesberghe, Pim Kirkels, Niels Boelens en Amin van Veldhoven aantreden. Deze groep van jonge getalenteerde turners liet zien dat zij goed mee konden met andere talenten. Het ging zo goed dat er uiteindelijk een derde plaats was voor Stan en zelfs een tweede plaats voor Niels.

In deze ochtendwedstrijd deed ook een grote groep 6e divisie instappers mee van de recreatieve groep. Pascal Geerards, Simon Haanen, Mike Boogers, Bas de Leuw, Stan van Dijk en Bram Gielen. hebben iedereen laten zien dat dat je een goede partij kunt turnen met maar één uurtje trainen per week. Zij werkten allen geconcentreerd hun oefeningen af. Helaas was dit op het einde nét niet genoeg voor een podiumplaats.

Tijdens de tweede ochtend wedstrijd was het de beurt aan de 6e divisie pupillen van de recreatieve groep, Irven van Daal, Jort Jacobs en Stan Gielen. Deze jongens zijn de afgelopen maanden heel serieus aan het werk geweest met de oefenstof voor deze wedstrijd. Zij waren dan ook zeer gedreven om een mooi resultaat neer te zetten. De sfeer onderling was super, de jongens moedigden elkaar aan en hielpen elkaar waar nodig. Op het einde was het Stan Gielen, die een zeer verdiende zilveren medaille om zijn nek gehangen kreeg.

Bij de mannen instap 2e divisie was het de beurt aan Roel Geerlings, Sef Jungheim en Wouter van den Brandt. Deze jongens hebben ieder al veel ervaring met het turnen van regionale en nationale wedstrijden en hielden hun zenuwen goed onder controle. Er werden geen grote fouten gemaakt en er werd super strak geturnd. Hoogtepunten waren de mooie handstandzwaaien van Roel op brug, de flik-flak van Sef op vloer en de mega strakke flanken van Wouter op voltige. Uiteindelijk zag alleen Roel zich met zijn inspanningen beloond worden met een zilveren medaille.

Ryan van der Heijden en Leonard Buchnitzki uitkomende in de 4e divisie instap kwamen ook in actie. Ook zij hebben al vaker regionale wedstrijden geturnd en wisten dus wat hen te wachten stond. Zij hebben gestreden voor wat ze waard waren en enkele mooie oefeningen laten zien. Dit keer waren de tegenstanders echter te sterk zodat ze helaas geen podiumplek konden bemachtigen.

Kay Driessen, Kaj Peek en Jonah Franzen hebben alle drie sinds vorig jaar grote stappen gezet en hun oefeningen moeilijker gemaakt om nog meer punten te kunnen scoren. De nadruk lag dan ook om deze oefeningen zo netjes mogelijk uit te voeren. Hier en daar werd een klein foutje gemaakt, maar uiteindelijk was het doel bereikt en waren zij allen heel tevreden over het resultaat. Jonah liet tijdens rek een super stoere salto uit reuzenslinger zien wat hem een bronzen plak opleverde in het eindresultaat.

Bij de 4e divisie pupillen werd ook heel serieus gewerkt om een mooie wedstrijd neer te zetten. Ruben van Cranenbroek, Nordin van Mierlo, Enzo Tinnemans en Freek Driessen hebben allemaal prachtige wedstrijdoefeningen laten zien. Voor Ruben resulteerde dit uiteindelijk in een bronzen medaille. 2e divisie jeugd turner Rik Kneepkens heeft dit jaar de overstap gemaakt van de voorgeschreven oefenstof naar de keuzenstof. Dit houdt in dat hij nu zelf zijn oefeningen mag samenstellen en dat de jurering dan op een andere manier plaats vindt. Hoogtepunt was dat hij als eerstejaars keuzestof al een tsukahara op pegasus sprong liet zien. Rik behaalde een gouden medaille.

Resultaten waar de jongens allemaal trots op mogen zijn, Proficiat heren. Voor meer info www.tensorturnenweert.nl of https://www.facebook.com/tensorturnenweert.

[nggallery id=’4718′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie