Foto’s – Na enkele weken van voorbereiding was het gisteravond zo ver. NTC Het Kwadrant (de school gekoppeld aan het AZC-terrein) opende haar pop-up restaurant Welcome bij Theatercafé de Huiskamer. 

Leerlingen van het NTC uit verschillende landen presenteerden hun eigen keuken. Intensieve voorbereidingen met specifieke pannen, kruiden, vlees etc. hebben ertoe geleid dat er deze avond voor 70 personen gekookt werd. De bezoekers van deze avond hadden uiteenlopende nationaliteiten met als doel om kennis te maken met de diverse keukens maar vooral met elkaar.

Een aantal leerlingen verzorgden tussentijds een kort optreden en hadden daarbij de gelegenheid om iets van hun eigen passie te tonen zoals dans, muziek, fotografie en magic. Dit alles werd mogelijk gemaakt door veel inzet van diverse docenten, twee sponsoren (Munt Hypotheken en Wolfsbergen en Osnabrug), Theatercafé de Huiskamer en uiteraard het harde werken van de leerlingen zelf.

De reserveringen vooraf liepen storm en binnen 48 uur was de eerste editie volledig uitverkocht. Het beloofde een mooie avond te worden en dat werd het ook. De avond leverde een mooie bijdrage aan de integratie waarbij onderlinge verbindingen werden gelegd.