Politie grijpt in bij laad- en losplek

Foto’s – Op de Singels van Weert zijn op diverse locaties laad- en losplaatsen ingericht. Deze locaties zijn aangelegd zodat de winkels kunnen worden bevoorraad, ook tijdens een koopavond zoals vandaag. Bij de laad- en losplaatsen staat ook een verkeersbord met tijdstippen wanneer er niet geparkeerd mag worden.

Niet iedereen houdt zich aan de verkeersregels en dat leidde afgelopen avond tot problemen. De chauffeur van een Zeeman-vrachtwagen wilde zijn goederen lossen bij de winkel aan de Stationsstraat, maar hij kon zijn vrachtwagen niet parkeren omdat de laad en losplaats bezet werd gehouden door auto’s. De chauffeur besloot daaropvolgend om zijn vrachtwagen naast de laad- en losplaats te parkeren en vanuit daar te werken.

Het leidde tot een onacceptabele verkeerssituatie en dus moest de politie ingrijpen. Toen de politie arriveerde spoedde de automobilisten zich naar hun auto om hem alsnog weg te zetten, men was zich terdege van bewust dat het niet correct was. De automobilisten kwamen er dit keer af met een waarschuwing. Ze werden geattendeerd op de overlast die ze veroorzaakten. Na 22.00 uur mag je pas parkeren op een laad- en losplaats.

Nadat de auto’s waren vertrokken kon de vrachtwagen van de Zeeman op de daarvoor ingerichte locatie parkeren. De politie gaf aan wanneer er weer overlast wordt veroorzaakt door geparkeerde auto’s dat de vrachtwagenchauffeurs dan mogen bellen naar de politie. Een volgende keer volgt dan ook een bekeuring van €90 (excl. administratiekosten) voor de foutparkeerders.

[nggallery id=’4896′]