Boek Altweert, Namen en Bijnamen

Gezin Camp-van Goor 1983; achter vlnr: Frans, Jac, Wim, Henny en Pierre; voor vlnr: Jan, moeder Driena, vader Zjef en Mia

Zaterdag 15 april (Paaszaterdag) om 14.00 uur is de boekpresentatie van het boek Altweert, Namen en Bijnamen (Keent deel II) in café / zaal Dennenoord, Voorhoeveweg 2 in Weert.

Het boek Altweert, Namen en Bijnamen telt 460 pagina’s en beschrijft bijna alle families die op Altweert in 1950 woonde. Zo zijn er foto’s, kwartierstaten van de families en de huizen. Ook wordt de geschiedenis beschreven van o.a. de Van Hornekazerne, de Bera, Sint Theuniskapel, bewoners 1839, oorsprong van de straat- en bijnamen, handboogvereniging Diana en Concordia, voetbalclub Zwart-Wit en “de onderwijsnomaden”.

Het boek verschijnt in de reeks Namen en bijnamen van de gelijknamige stichting en in samenwerking met de Aldenborgh. Deputé van de provincie Limburg, Hubert Mackus, de Weerter wethouders Frans van Eersel en Geert Gabriëls zullen dan de eerste exemplaren in ontvangst nemen. Mensen die reeds hebben ingetekend kunnen het boek komen afhalen tussen 14.00 en 17.00 uur bij Dennenoord.

Het boek is eveneens zaterdagmiddag te koop voor de speciale prijs € 32,50 (na zaterdag € 37,50). Ook de delen Moesel, Namen en Bijnamen (2014), Keent, deel I (2016) zijn nog beperkt verkrijgbaar.