Gemeentewapen Stramproy terug

(Foto’s) Stramproy is honderden jaren lang een eigen gemeente geweest. Compleet met burgemeester, gemeenteraad en eigen gemeentehuis.

Een van die voormalige gemeentehuizen ligt pal naast de kerk, en is tegenwoordig eigendom van Woningbouwvereniging St. Joseph. Het pand is recent gerenoveerd, daarbij is het oude gemeentewapen ook weer teruggeplaatst op de originele plek: op het balkon van dit pand.

Ter afsluiting van de renovatie werd het gemeentewapen vanochtend onthuld. Dit gebeurde in het bijzijn van de gedecoreerden, Frans Henderikx (Dorpsraad Stramproy), oud burgemeester Beckers, burgemeester Heijmans, Paul Sebregts (St. Joseph) en redder van het wapen Thijs Aengevaeren.

Voorafgaand aan de onthulling werd er een aubade gebracht aan de inwoners van Stramproy die een lintje hadden ontvangen. Tevens werd er een vendelgroep gebracht door de schutterijen van Stramproy. Bekijk een sfeerimpressie.