MMC Weert investeert in jeugd

Plaats een reactie

“MMC Weert heeft de beste jeugdopleiding van Weert en omstreken. Dat mag je zeggen als je kijkt naar het niveau waarop de standaardelftallen (A1, B1, C1, D1, E1, F1) de laatste jaren hebben gespeeld. Hoger dan de concurrentie, dus in dat opzicht zijn we ‘de beste'”, aldus MMC. Maar om op dat niveau te blijven is het tijd om een aantal zaken eens tegen het licht te houden.

Standaardteams bepalen de kwaliteit van je opleiding en uiteindelijk de kracht van je eerste 11-tal van elke leeftijdscategorie. MMC Weert werkt daarom al jaren met een jeugdbeleidsplan. Het is immers onze missie om jongeren op te leiden in de ruime zin van het woord omdat zij geloven dat dit voor onze vereniging van levensbelang is. Dit heeft ertoe geleid dat MMC Weert momenteel de beste jeugdopleiding heeft van Weert en omstreken. Maar om op dat niveau te blijven is het tijd om een aantal zaken eens tegen het licht te houden.

Hoeveel onderdelen er binnen het spel voetbal ook bestaan en hoeveel daarvan ook min of meer belangrijk zijn, techniek blijft de basis van het voetbal. Ieder positiespel en ieder wedstrijdplan wordt makkelijker uit te voeren en wint aan kwaliteit naarmate de basistechniek van de spelers op een hoger niveau komt.

MMC Weert gaat voor de jongste leeftijdscategorieën vol inzetten op techniektraining en investeert daarbij door een samenwerking aan te gaan met Colada Voetbalschool Weert. Zij willen voetballers echter zo goed mogelijk opleiden, waardoor we snel kijken naar de technische kant van de training, maar een gezonde relatie met de spelers is minstens zo belangrijk. Conclusie: MMC Weert gaat haar trainers / coaches / leiders professioneel begeleiden en ondersteunen en gaat alle standaardteams laten trainen door vakmensen met officieel erkende KNVB-certificaten. Daarnaast gaat MMC Weert werken met een trainerscoach die de trainers begeleidt bij het geven van de training. Hij concentreert zich volledig op de kwaliteit en inhoud van de gegeven trainingen.

Voor het volledige artikel over hoe men bij MMC Weert de jeugdopleiding op hoog niveau vorm gaat geven verwijzen is te vinden via https://www.mmcweert.nl/wp-content/uploads/2017/04/MMC_Weert_2020.pdf.

Enige tijd geleden werd er bij MMC Weert ook al een demonstratie georganiseerd over “het nieuwe pupillenvoetbal” in het kader van het KNVB-plan “Winnaars van Morgen” (zie ook https://www.mmcweert.nl/teams/impressie-van-demonstratie-het-nieuwe-pupillenvoetbal/).

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie