Nieuw watertappunt bij IJzeren Man

2 reacties 2 min. leestijd

Vanaf deze week kan er weer lekker drinkwater getapt worden aan het St. Raphaëlpad en binnenkort ook bij de nieuwe watertap bij het Natuur- en Milieucentrum de IJzeren Man (NMC). Inwoners en voorbijgangers kunnen gratis gebruik gaan maken van de WML Watertap. De gemeente Weert wil hiermee haar inzet op het gebied van duurzaamheid en gezondheid benadrukken. Ook onderstreept Weert hiermee haar gastvrije karakter.

Tweede openbaar drinkwatertappunt gemeente Weert

De gemeente Weert heeft in samenwerking met het Natuur en Milieucentrum de IJzeren Man op 22 maart de eerste voorzieningen voor een tweede openbare drinkwatertappunt gerealiseerd. Het tappunt is gelegen in het IJzeren Man gebied bij de ingang van het Natuur en Milieucentrum De IJzeren Man. Dit educatiecentrum neemt een deel van het onderhoud van het tappunt voor haar rekening. Een watertappunt sluit goed aan bij haar educatie activiteiten op het gebied van water zoals het Droppie Waterpad en waterveldwerk met scholieren.

Duurzaam

Het drinken van kraanwater is gezond en duurzaam bovendien. WML stimuleert het drinken ervan door samen met de gemeente Weert op deze manier de Weertenaren van water te voorzien. Het Watertap-water stroomt al via WML-leidingen door heel Limburg en hoeft niet over de halve wereld vervoerd te worden in plastic wegwerpflessen. Limburgs drinkwater is duurzaam, gezond maar vooral lekker. Een lokaal streekproduct dat ook nog eens bijdraagt aan een schoner en duurzamer milieu.

IJzeren man gebied en St. Raphaëlpad

Het IJzeren man gebied is als onderdeel van grenspark Kempenbroek startpunt voor veel fietsers, wandelaars en sporters. De mogelijkheid van het tappen van drinkwater in de openbare ruimte is hier een welkome aanvulling. Eerder is Het St. Raphaëlpad omgetoverd tot een groene en duurzame parel van Weert. Naast een openbaar watertappunt is er geïnvesteerd in fruitbomen en is er het grootste insectenhotel van Limburg gerealiseerd.

Kijk voor meer informatie over de WML Watertap op www.wml.nl/tappunt.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties