Brandweer trekt palmboom uit tuin

Maarheeze – (Foto’s) De brandweer en politie zijn zondag rond 13.30 uur gealarmeerd voor een gasontsnapping bij een woning aan de Everard Winterslaan in Maarheeze.

In de voortuin van een woning was men bezig met het verwijderen van een palmboom. Echter werd bij de graafwerkzaamheden per ongeluk een gasleiding geraakt. De brandweer kwam ter plaatse om de omgeving veilig te stellen.

Omdat de kluit van de boom nog deels op de leiding lag werd besloten om met de brandweerwagen de palmboom uit de grond te trekken. Intussen werd het gaslek provisorisch gedicht. Er was geen direct gevaar voor de omgeving.

Nadat het lek was gedicht en de palmboom verwijderd konden hulpdiensten huiswaarts. Netbeheerder Enexis is ter plaatse om het lek definitief te dichten.

Update: de palmboom is verplaatst naar een nieuwe locatie.