Geldkrant met waardevolle tips

In het weekend van 20 en 21 mei valt bij inwoners van Weert de Geldkrant in de brievenbus. Een krant die de moeite waard is om te lezen en te bewaren. In deze krant lees je hoe je zelf de regie over jouw financiën houdt, hoe je financiële problemen voorkomt of oplost en waar je terecht kan voor hulp.

Maandag 15 mei ontving wethouder Martijn van den Heuvel het eerste exemplaar van de Geldkrant van Gerjoke Wilmink, directeur van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).

Nuttig voor iedereen

Deze uitgave van de Geldkrant is een initiatief van de gemeente Weert en ontwikkeld in samenwerking met het Nibud. Wethouder Van den Heuvel: “Ik vind het belangrijk om niet alleen mensen met een minimuminkomen te informeren, maar alle inwoners van de gemeente. Iedereen heeft immers baat bij praktische tips.”

Niet gekregen?

De Geldkrant wordt huis-aan-huis bezorgd in het weekeind van 20 en 21 mei, behalve bij nee-nee stickers. Heb je de Geldkrant niet gekregen? Dan kun je een exemplaar gratis ophalen in het stadhuis. Je kan de Geldkrant ook digitaal bekijken via www.weert.nl/geldkrant.

Aanpak armoede

De overhandiging van de Geldkrant vond plaats tijdens een bijeenkomst over armoede. Deze bijeenkomst voor professionele organisaties was het vervolg op de bijeenkomst van 11 mei voor inwoners van Weert. Tijdens die avond dachten veel enthousiaste mensen mee over het opstellen van een aanvalsplan armoede voor Weert. Nog voor de zomer zal de gemeenteraad zich uitspreken over de aanpak van armoede.