Hockeydames winnen 2e playoffs

Dames 1 van HV Weert heeft zaterdag de dames van LOHC uit Leiden na shoot outs verrassend verslagen. Tien minuten voor het eindsignaal was het nog 0-2 voor LOHC. In de laatste minuut benutte Weert een strafcorner waardoor de stand in de normale speeltijd 2-2 werd. Weert won daarna de ‘shoot outs’. Zondag valt de beslissing wie verder gaat voor promotie naar de felbegeerde Overgangsklasse.

Hemelvaartsdag. Dames 1 van LOHC speelt thuis in Oegstgeest de 1ste playoffs tegen Dames 1 van HV Weert. De Leidse dames winnen overtuigend met 5-1. Zaterdag was het voor D1 van Weert dus erop of eronder. LOHC kwam in de eerste helft fortuinlijk op 2-0. De Limburgse elf bleven fanatiek vechten tegen de achterstand. Ondanks de zinderende hitte (35°) en de ingelaste drinkpauzes. Tien minuten voor tijd scoorde Selena Lijnsvelt een mooie 1-2. Jasmina Smolenaars tikte uit een strafcorner de verlossende 2-2 in. Nagelbijten: shoot outs. Keepster Josephine Stein van Weert hield het hoofd het koelst en stopte drie shoot outs van Leiden. En werd zo de held van het veld.

Zondag valt de beslissing wie naar de Overgangsklasse promoveert. Weert of LOHC. “Dit is topsport. Ik ben enorm trots op mijn team”, zegt coach Jules Smolenaars, “Om na een verlies met 5-1 en een 0-2 achterstand zo terug te komen … dat is écht klasse! Ik hoop dat zondag heel Weert uitloopt om de hockeydames aan te moedigen.”

Meisjes A1 tweede; meisjes B1 kampioen

Dames 1 was al kampioen in de 1ste Klasse en speelt nu playoffs voor promotie naar de Overgangsklasse. Meisjes A1 speelde zaterdag voor het kampioenschap Landelijk. Ze verloren nipt met 0-1 van Leonidas uit Rotterdam en moeten nu genoegen nemen met een mooie tweede plaats. Meisjes B1 speelde zaterdag ook voor het kampioenschap Landelijk. HDM werd met 5-0 professioneel zoek gespeeld. Ook Meisjes B1 wordt gecoacht door Jules Smolenaars.

www.hvweert.nl