Motorrijder overleden na ongeval

Update 20.55u (Foto’s) De hulpdiensten zijn donderdag rond 15.30 uur massaal gealarmeerd voor een verkeersongeval op de Ringbaan-Noord in Weert.

In de richting van de verkeerslichten bij Boshoven (St. Luciastraat) naar de rotonde bij de Boshoverbrug was een motorrijder de macht over het stuur verloren en van de weg geraakt. De motorrijder raakte hierbij een verkeersbord en een lantaarnpaal. Het slachtoffer kwam vervolgens in de naastgelegen berm terecht. Omstanders die het zagen gebeuren boden direct eerste hulp en waarschuwde de hulpdiensten. De situatie van het slachtoffer verslechterde en ook een traumahelikopter werd opgeroepen.

De gewonde motorrijder is ter plaatse gestabiliseerd en overgebracht naar het ziekenhuis. De traumaheli was ondertussen onderweg vanuit Rotterdam en landde op de Voogdenstraat, nabij het SJG. De toestand van de motorrijder is kritiek. Een trauma-arts is momenteel in het ziekenhuis om medische bijstand te bieden.

Getuigen gezocht

Meerdere getuigen verklaarden dat de motor samen met een andere motor optrok bij de verkeerslichten van de St. Luciastraat. De andere motorrijder is na het ongeval doorgereden en men is nog op zoek naar hem of haar. Getuigen kunnen zich melden via het telefoonnummer van de politie 0900-8844.

Update

Het slachtoffer is helaas aan zijn verwondingen overleden. Het gaat om een 29-jarige man uit Weert, zo meldt een woordvoerder van de politie.

Video via Youtube

https://youtu.be/6obpwkbFRoM