Passantenonderzoek woningoverval

De politie heeft maandagavond een passantenonderzoek uitgevoerd in de omgeving van de Leukerstraat in Weert. Twee weken geleden vond op ongeveer hetzelfde tijdstip een woningoverval plaats op de Leukerstraat.

Nog altijd is niet duidelijk wie er achter de woningoverval zitten. De politie en recherche stelden daarom een passantenonderzoek in om aanknopingspunten te vinden. Het gaat ook om een ernstig misdrijf.

Op 15 mei j.l. wisten twee verdachten tussen 21.30 en 23.00 uur zich toegang te verschaffen tot de woning. Ze bedreigden en mishandelden de aanwezige bewoner. Vervolgens zijn ze er met een onbekende buit vandoor zijn gegaan. De bewoner wist enige tijd later hulp in te roepen. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Gisteren werd rond datzelfde tijdstip op diverse locatie in de wijk Leuken een passantenonderzoek gehouden. Voorbijgangers werd gevraagd of ze twee weken geleden rond hetzelfde tijdstip (dan wel de dagen voorafgaand) een verdachte situatie hadden waargenomen. Tevens kregen ze een pamflet mee met meer informatie.

Getuigenoproep

De politie is nog altijd op zoek naar informatie over de woningoverval. Jouw tip kan het ontbrekende stukje zijn om de zaak op te lossen. Aarzel niet om te bellen met de politie via 0900-8844 of indien gewenst anoniem via 0800-7000.