13e Weerter Beiaardfestival

Plaats een reactie
Archieffoto

Gitaren, DJ’s, rock, piano, zang en beiaardmuziek klinken tijdens het 13e Weerter Beiaardfestival uit de 78-meter hoge toren van de monumentale Martinuskerk in Weert. Stadsbeiaardier Frank Steijns heeft een gevarieerd programma van zes concerten samengesteld dat van 29 juni t/m 12 juli in de binnenstad van Weert te beluisteren is.

Op donderdag 29 juni openen Steijns en de Nederlandse gitarist Martijn Buijnsters de concertserie om 19 uur met Golden Guitar& Bells. Deze van oorsprong moleculaire wetenschapper van de universiteit Wageningen studeerde tevens klassiek gitaar aan het Rotterdams Conservatorium en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Geluid dat doordringt tot in je diepste vezels.

Verzoeknummers

Vanaf heden kunnen verzoeknummers worden aangevraagd via www.jukebells.com. Op zaterdag 1 juli speelt de stadsbeiaardier deze verzoeknummers van het publiek, die dan over de hele Weerter binnenstad te beluisteren zijn. Een interactief programma dat om 15 uur begint en de beiaard heel dichtbij brengt.

Daags erna, op zondag 2 juli, speelt de stadsbeiaardier vanaf 15 uur Original Classics op de beiaard. Een feestelijk beiaardgeluid waarvan het publiek op de terrassen in de binnenstad gezellig kan genieten.

Ode aan Bospop

Vrijdag 7 juli brengt Steijns vanaf 14 uur Rock the Bells, een muzikale ode aan Bospop, met rock- en popmuziek vanaf de Martinustoren. Het concert wordt begeleid door DJ collectief Sonorous Cell. En mogelijk dat Steijns die middag voor het publiek nog een verbluffende verrassing uit de hoed tovert.

Zaterdag 8 juli neemt de Britse beiaardier Trevor Workman om 15 uur plaats in de beiaardcabine met het concert Britain rules the Bells. Workman speelt vanaf zijn 15e jaar beiaard op topniveau en vierde in 2015 zijn 50-jarig jubileum als beiaardier.

Last Night of the Bells

Het 13e Weerter Beiaardfestival wordt op woensdag 12 juli om 19.30 uur besloten met het traditionele Vriendenconcert, de ‘Last Night of the Bells’. Frank Steijns begeleidt vanaf de Martinustoren de bekende pianist Jeroen van Veen en mezzosopraan Madieke Marjon, die hoofdrollen vertolkte bij o.a. De Nederlandse Opera en Opera Zuid. Voor de Vrienden van de Beiaard is die avond de kloostertuin van de zusters Brigittinessen gereserveerd.

Versterkt

Het Openingsconcert op 29 juni, Rock the Bells op 7 juli en het Vriendenconcert op 12 juli worden met geluidsversterking gespeeld vanaf de Martinustoren. Om optimaal te genieten van de concerten kan het publiek het beste gebruik maken van een van de vele terrassen op o.a. de Markt, Korenmarkt, Nieuwe Markt en Oude Schut. Alle concerten duren ongeveer een uur en worden door de Stichting Vrienden van de Beiaard gratis aangeboden.

Programma

29 juni 19 uur: Golden Guitars & Bells
1 juli 15 uur: Jukebells
2 juli 15 uur: Original Classics
7 juli 14 uur: Rock the Bells
8 juli 15 uur: Britain Rules The Bells
12 juli 19.30 uur: Last Night of the Bells

http://www.weerterbeiaard.nl

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie