Bandenopslag in je tuin, mag dat?

Tientallen autobanden opslaan in je achtertuin, midden in een woonwijk. Mag dat? Nee, is het antwoord van de gemeente Weert.

Bewoners van de wijk Moesel maakten zich ongerust omdat er maandenlang autobanden lagen opgeslagen op het dak van een berging. Men maakte zich zorgen over de veiligheid en het uitzicht was nou ook niet bepaald mooi. Inmiddels heeft de gemeente Weert actie ondernomen. Een toezichthouder heeft de situatie aan de kaak gesteld en inmiddels zijn de autobanden verwijderd.

In het bestemmingsplan woongebieden 2014 staat bij specifieke gebruiksregels onder meer welke gebruik van gronden en opstallen in strijd is met het bestemmingsplan, zoals bijvoorbeeld het gebruik van grond voor opslagdoeleinden, zo licht een woordvoerster van de gemeente toe.