Groot waterlek Nassaulaan

Update 22.10u – (Foto’s) Door een grote lekkage aan de waterleiding op de Nassaulaan in Weert hebben delen van Weert en omliggende kernen (Stramproy, Neeritter, Ittervoort) geen water of veel minder waterdruk.

Omdat er ook sprake was van wateroverlast bij een woning werd ook de brandweer gealarmeerd. De brandweer pompte het water weg en stelde de omgeving veilig omdat de kans bestond dat er putdeksels omhoog konden komen.

Volgens WML is de lekkage ‘ingeblokt’. Op dit moment hebben circa 100 woningen tijdelijk geen water in Weert. Het gaat onder andere om de volgende straten: Margrietlaan, Willem Alexanderstraat, Paulinestraat, Nassaustraat, Mariannestraat, Stadhouderslaan (gedeeltelijk).

In de rest van Weert en omliggende kernen zou de druk op de waterleiding zich weer langzaam moeten herstellen. De monteurs werken aan reparatie van de waterleiding. Dit kan nog tot in de vroege uurtjes duren.

Dezelfde locatie

Net als bij het waterlek onlangs op naastgelegen Margrietlaan, betrof het hier ook weer dezelfde locatie waar al twee keer eerder een waterlek heeft plaatsgevonden.

Update

Status WML 22:10 u: Circa 22 woningen geen water. Er wordt gewerkt aan reparatie. Overige kernen hebben geleidelijk meer waterdruk.

[nggallery id=’5214′]