Herstel scheve stoepen

Algemeen Weert 7 reacties 3 min. leestijd

Voor het versneld herstellen van schade door wortelopdruk van bomen in trottoirs is dit jaar en volgend jaar een bedrag van € 110.000,- beschikbaar gesteld.

Wethouder Van den Heuvel: ”Met het schrappen van de bezuiniging voor de onderhoud van bomen (€ 60.000,-) en het beschikbaar stellen van extra middelen (€ 50.000,-) in 2017 en 2018 wordt de begaanbaarheid van de stad voor iedereen verbeterd. Denk maar aan onze voetgangers, ouders achter een kinderwagen en ouderen die minder goed ter been zijn.”
De werkzaamheden hiervoor worden in 2017 en 2018 uitgevoerd.

Per wijk worden alle trottoirs in de gemeente doorgelicht op wortelopdruk. Zo wordt er een lijst opgesteld om de overlast van wortelopdruk in kaart te brengen. In deze lijst wordt er onderscheid gemaakt in plekken met prioriteit 1 (hoogste noodzaak tot herstel), prioriteit 2 of prioriteit 3 (laagste noodzaak tot herstel). Bij prioriteit 1 is de verharding over een bepaalde lengte 30 mm of meer omhoog gekomen. Ook is gekeken naar de kwaliteit, standplaats en toekomstverwachting van de bomen die in of naast het trottoir staan. Uiteindelijk ontstaat er zo een duidelijk beeld waar herstel het eerst nodig is. Er worden geen bomen gerooid voor het oplossen van problemen met wortelopdruk.

Planning werkzaamheden

Op dit moment zijn de trottoirs in de wijken Boshoven, Fatima, Leuken, Groenewoud, Keent, Molenakker, Graswinkel en een deel van Stramproy onderzocht. Een aannemer heeft al opdracht gekregen daar de plekken met prioriteit 1 te herstellen.

De overige wijken en dorpen worden aansluitend geïnspecteerd. Na de aanpak van de ‘zwaarste gevallen’ (prioriteit 1) wordt bekeken welke andere plekken er nog kunnen worden hersteld. Het herstelwerk begint in 2017 en gaat verder in 2018. Deze werkzaamheden zijn zoveel mogelijk afgestemd met ander werk dat in de wijken nog gaat plaatsvinden.

Mensen met afstand tot arbeidsmarkt

Op dit moment vinden gesprekken plaats over het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt voor het uitvoeren van dit werk. Zo kunnen zij werkervaring opdoen en de kans om door te stromen naar een vaste baan vergroten.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
7 reacties