‘Groene’ asperges en praalwagens

Algemeen 3 reacties 1 min. leestijd

(Foto’s) Weert is weer een stukje duurzamer geworden. De agrarische familie Hoogeveen heeft het dak van haar grootste stal aan de Roermondseweg voorzien van zonnepanelen.

Op het dak liggen nu 600 zonnepanelen. Met deze investering kan het bedrijf haar witte asperges volledig ‘groen’ verwerken. Maar op het perceel ligt ook de residentie van v.v. de Hêldje op Zök. Deze vastelaovendj-vereniging kan komend seizoen op groene energie haar carnavalswagen bouwen en daar zijn ze maar wat trots op. Naar eigen zegge is v.v. de Hêldje op Zök de eerste vastelaovendj-vereniging in Weert die volledig op groene stroom carnavalswagens bouwt.

Aspergeliefhebbers uit de regio zullen waarschijnlijk snel smullen van deze ‘groene’ asperges. Naast haar aspergewinkel aan de Roermondseweg levert de familie ook asperges aan restaurants waaronder de Tos en Flavours. Men in elk geval heel erg trots op de lokale streekproduct dat nu duurzaam wordt verwerkt. Daarbij zijn de zonnepanelen gelegd door een bedrijf uit Nederweert.

[nggallery id=’5169′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
3 reacties