Overgang naar Enexis levert klein mazzeltje op

7 reacties

Sinds het begin van deze eeuw beheert en onderhoudt Stedin de energienetten binnen de gemeente Weert. Dit terwijl de rest van de provincie Limburg inmiddels wordt beheerd door Enexis Netbeheer. Daar komt binnenkort verandering in. Vanaf 1 juli 2017 neemt Enexis Netbeheer de taken over van Stedin.

Het voornemen om de energienetten over te nemen past binnen het beleid van het Ministerie van Economische Zaken om het werkterrein van de netbeheerders langs provinciale grenzen te organiseren. Door elektriciteits- en gasnetten in de provincie Limburg in één hand te brengen ontstaat een situatie die duidelijk is voor alle belanghebbenden zoals klanten, gemeenten en provincies. Verder maakt dit een efficiëntere werkwijze mogelijk.

Veranderingen

Voor de overgang naar Enexis Netbeheer hoef je zelf niets te doen. Er zijn echter wel twee veranderingen waar je in de toekomst rekening mee moet houden. De contactgegevens van de netbeheerder veranderen. De klantenservice is bereikbaar via 0900-7807800. Bij onderbreking in levering van gas of stroom en bij gaslucht mag je nog altijd bellen met het nationale storingsnummer 0800-9009.

Per 1 juli 2017 gelden de tarieven van Enexis Netbeheer. Deze tarieven zijn iets lager dan die van Stedin. voor het type aansluitingen dat de meeste huishoudens hebben, betekent dit een verlaging van ongeveer € 4,- voor het restant van 2017. Een klein mazzeltje dus.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
7 reacties