‘Gezeik’ met dronken mannen

Heythuysen – In de nacht van vrijdag om zaterdag kregen agenten een melding dat twee mensen midden op een weg in Heythuysen hun roes aan het uitslapen waren.

De heren hadden te diep in het glaasje gekeken en dat is nog subtiel uitgedrukt, zo melden de dienstdoende agenten via Facebook. Toen de agenten poolshoogte gingen nemen lagen er inderdaad twee mannen te snurken op de weg. De één was zelfs de controle over zijn blaas verloren en had in z’n roesslaap geürineerd.

Beide mannen werden gewekt door de agenten en aangehouden voor openbare dronkenschap. Dat stuitte echter op verzet. Een van de heren verzette zich tegen zijn aanhouding en ging in gevecht met de politie. Uiteindelijk zijn de heren overgebracht naar het cellencomplex in Roermond.

Eenmaal in Roermond wilde dezelfde persoon, die ook in Heythuysen door het lint ging, tijdens de fouillering een agent slaan. Wederom brachten agenten de man onder controle waarna hij en zijn stapmaat zijn overgebracht naar hun cel om de zonden te overdenken. Justitie zal zich verder over de kwestie buigen.