Veteranen uit Weert naar Den Haag

Plaats een reactie

Vandaag vindt in Den Haag de Veteranendag plaats. Dit is een nationaal evenement waar heel Nederland haar meer dan 115.000 veteranen bedankt die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden.

Ook vanuit Weert vertrok vanochtend een groep veteranen, in het bijzijn van familie, naar Den Haag. Als eerbetoon aan hen en de duizenden andere veteranen organiseert het Nationaal Comité Veteranendag ieder jaar de Nederlandse Veteranendag op de laatste zaterdag in juni. Dit jaar is er speciale aandacht voor de oudste generatie veteranen, de humanitaire missie Provide Comfort, de winnaars van de Vlogwedstrijd en de adoptie van de Witte Anjer als symbool voor erkenning en waardering van Nederlandse veteranen.

De Veteranendag wordt geopend met een ceremonie voor genodigden in de Ridderzaal in bijzijn van Z.M. de Koning Willem-Alexander, minister-president Rutte en minister Hennis Plasschaert. Daarin staan verhalen van veteranen centraal. Op het Binnenhof vindt aansluitend een medaille-uitreiking en het defilé voor de koning plaats. Gedurende de hele dag is er een afwisselend programma. Daar ontmoeten de veteranen elkaar om bij te praten, maar ook om herinneringen er ervaringen met elkaar te delen.

De Nationale Veteranendag is live te volgen via: http://www.veteranendag.nl/editie/veteranendag-2017/ en om 12.50 uur via de tv-zender NPO 1.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef jouw reactie