Weertenaren onbezorgd bij Meeuwis

nor

Update – (Foto’s) Menig Weertenaar was vrijdagavond te vinden in het Philips-station in Eindhoven om aldaar het concert van Guus Meeuwis bij te wonen.

Tegen het einde van de gezellige avond hing er een politiehelikopter boven het stadion en eenmaal buiten was een grote politiemacht aanwezig. Volgens de politie was er sprake van een verdachte situatie in centrum van Eindhoven. Via het alarmeringsysteem P2000 werd gesproken over CTER (Contra terrorisme, extremisme en radicalisering) waardoor er snel een link werd gelegd met een terreurdreiging.

Het concert van Guus verliep verder zonder problemen. Via social media gegeven Weertenaren aan dat ze er helemaal niets van hebben meegekregen. Eenmaal buiten bleef de situatie ook rustig en was er absoluut geen sprake van paniek. Terwijl straten werden en de politie door de straten reed werd er ondertussen rustig een plasje gepleegd.

De politie meldt dat de situatie onder controle is.

Update

De politie heeft vrijdag 9 juni 2017 omstreeks 20.15 uur tijdens het toezicht op en nabij het PSV Stadion op de Nieuwstraat een 29-jarige Amsterdammer aangehouden die zich verdacht had gedragen in het centrum van Eindhoven. De man is een bekende van de politie ter zake radicalisering. Na de aanhouding besloot de politie uit voorzorg op te schalen.

Agenten zagen vrijdagavond op de PSV-laan dat een man zich verdachte gedroeg ter hoogte van een van de ingangen bij het stadion. De politiemensen spraken de man aan. Hij was aan het filmen, had daar geen duidelijke verklaring voor en bleek geen kaartje te hebben voor het concert. Inmiddels was duidelijk dat de man bekend is bij politie instanties ter zake mogelijke radicalisering. Vanwege de combinatie van alle beschikbare informatie werd besloten hem aan te houden. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Voorzorg

Uit voorzorg werd in de loop van de avond de Staf Grootschalig en Bijzonder Optreden opgeroepen. Ook werden extra agenten naar de omgeving van het Stadion gedirigeerd. Er was geen concrete dreiging. Inmiddels is het concert afgelopen, toeschouwers hebben het stadion rustig verlaten.

Ingestuurde fotobijdrage van Nanda