Grote zoekactie na sprong in kanaal

Update – (Foto’s) De hulpdiensten zijn omstreeks 12:30 uur gealarmeerd omdat een voorbijganger had gezien dat er een persoon vanaf de spoorbrug aan de Suffolkweg-Zuid te water was geraakt en niet meer boven water is gekomen.

Volgens de getuige was de persoon van de spoorbrug het kanaal in gesprongen. De brandweer politie en ambulance zijn ter plaatse gegaan om een eventuele drenkeling hulp te kunnen bieden. Er werd vervolgens met duikers en een boot gezocht naar de mogelijke drenkeling.

Op dit moment is het niet duidelijk of er inderdaad een persoon in het water ligt. De politie zal onderzoeken wat zich nu precies heeft afgespeeld op de incidentlocatie. De zoekactie is inmiddels gestaakt.

Medewerkers van bedrijven uit de omgeving meldden dat er eerder die dag ook al jongens in het kanaal zwommen. Mede om die reden werd er extra lang gezocht naar een mogelijke drenkeling, maar er is uiteindelijk niemand aangetroffen.

Update

Het enige stoffelijk overschot wat gelukkig in het water werd aangetroffen betrof een stoffen tapijt dat al enige tijd in het water lag, zo meldt de politie via Facebook. Mogelijk zijn er jongeren geweest die aan het spelen waren en hier hebben gezwommen. Het lijkt onschuldig, maar het is gevaarlijk, strafbaar en heeft vandaag ook flinke gevolgen gehad voor de inzet van de hulpdiensten.

“Aan de jongens die hier gezwommen hebben en dit mogelijk nog lezen. Het staat jullie vrij om je aan het bureau te melden zodat we nog even kunnen babbelen. Nee, we zijn niet boos en zullen niet zo flauw zijn om jullie alsnog een bekeuring te geven.”, zo luidt de oproep van de politie. Degene die het tapijt in het water heeft gedumpt mag zich natuurlijk ook melden. Mocht je contact willen opnemen met de politie met betrekking tot dit voorval? Verwijs dan naar referentienummer: 2017108364. Het telefoonnummer van de politie is 0900-8844.

Video via Youtube

https://youtu.be/nE4prBXqhnY

[nggallery id=’5278′]