Man klimt via balkon naar binnen

(Foto’s) Buurtbewoners van de Graspieper in de wijk Graswinkel keken zondagochtend vreemd op toen ze een man via een balkon omhoog zagen klimmen. Ze vertrouwden het niet en waarschuwde de politie.

De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse om de vermeende insluiper in de kraag te vatten. Er werd ter plaatse een zoekactie ingesteld om de klimmer te zoeken. Er werd tevens een verlaten fiets met een tas vol kleding aangetroffen. Dat zorgde voor een aantal vraagtekens bij de agenten, maar uiteindelijk bleek de situatie mee te vallen.

Het bleek om de bewoner zelf te gaan die via ongebruikelijke wijze zijn woning was binnengetreden. Er bleek dus geen sprake te zijn van een mogelijke inbraak. Na een gesprekje met de bewoner en alerte buurtbewoners keerden de agenten terug naar het bureau.