Inbeslagname BB-gun’s & laserpen

De politie heeft maandag twee nepwapens en een laserpen in beslag genomen.

Agenten gingen af op een melding over het feit dat er twee jongeren in een speeltuin aan de Gulikstraat rond aan het schieten waren met BB-gun’s. Dit zijn nep-wapens waaruit plastic bolletjes geschoten kunnen worden, zo licht te politie via Facebook toe.

Eenmaal ter plaatse waren de jongen in geen velden of wegen meer te bekennen. Maar de politie wist te achterhalen waar de jongeren woonden. Ze hebben vervolgens een bezoek gebracht aan de jongeren en de BB-gun’s vervolgens in beslag genomen. Deze nep-wapens zijn voor veel mensen niet van echt te onderscheiden. Daarnaast bleek een van de jongeren ook in het bezit te zijn van een laserpen met een reikwijdte van 8 kilometer.

De jongeren hadden de wapens tijdens hun vakantie in Spanje gekocht en waren ervan overtuigd dat ze deze BB-gun’s in Nederland mochten bezitten. Het viel ze daarom ook erg tegen dat de wapens in beslag werden genomen.

De politie benadrukt nogmaals dat wapens die in het buitenland weliswaar te koop worden aangeboden, verboden zijn in Nederland. Deze wapens zijn ook niet vergelijkbaar met de zogenoemde airsoft-wapens, waarvoor in Nederland een vergunningsplicht met strikte eisen geldt.