Stankoverlast door rook

Plaats een reactie

Sinds vanmiddag is in de regio Cranendonck en Weert een sterke brandlucht te ruiken. De oorzaak is een grote natuurbrand in Valkenswaard.

De brand in natuurgebied De Malpie in Valkenswaard brak rond 15.30 uur uit. Door de matige wind uit het noorden / westen dreef de rook richting Budel en Weert en dat bleef niet onopgemerkt. Rond 17.20 uur werd de brandweer van Weert gealarmeerd voor een natuurbrand aan de Werkmansweg, nabij Blaakven in Weert.

De brandweer rukte met een tankautospuit en waterwagen uit om de mogelijke natuurbrand te doven. Eenmaal ter plaatse op de Maarheezerhuttendijk was er inderdaad een sterke brandlucht waarneembaar. Ook dreef er rook over de akkers naast de Werkmansweg, maar er werd geen brand aangetroffen. Uiteindelijk kwam men tot de conclusie dat de rook en stak vanuit Valkenswaard was overgewaaid.

In Valkenswaard zijn ze nog volop bezig met brandbestrijding. Aldaar is opgeschaald naar ‘compagniebrand’. Aldaar wordt de brand defensief bestreden door het aanleggen van natte stroken naast paden in het natuurgebied. De rook zal dus nog wel enige tijd waarneembaar zijn in de regio.

Meer over de brand in Valkenswaard lees je via:
http://www.omroepbrabant.nl/?news/267000352/Brand+in+natuurgebied+De+Malpie+in+Valkenswaard.aspx
http://www.ed.nl/valkenswaard/grote-brand-in-natuurgebied-de-malpie-in-valkenswaard~a70fb659/

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie