Kunstroute Mooi Rooj geopend

(Foto’s / video) Zaterdag 26 augustus werd om 10:00 uur de kunstroute ‘Mooi Rooj’ geopend op het Kerkplein door wethouders Geert Gabriëls en Paul Sterk. Wethouder en tevens woordkunstenaar Paul Sterk vertoonde zijn eerste staaltje woordkunst om dit vervolgens gedurende het hele weekend bij de Nijsmolen voort te zetten.

De start van de route is op het Kerkplein of bij de Nijsmolen. Op deze locaties zijn ook de routeboekjes met de route en het programma te verkrijgen voor 7,50 EUR (kinderen 3,50 EUR). Deze prijs is inclusief toegang tot alle locaties, koffie/thee/limonade en Limburgse vlaai uit het bakhuis bij de Nijsmolen. Het belooft zaterdag en zondag een hele happening te worden met 30 kunstenaars die zich presenteren in diverse prachtige tuinen. Iets wat je zeker niet moet missen is de video-art kunstwerk in de kerk.

Bijzondere aankleding

De route heeft naast een divers aanbod aan kunst veel bijzondere extra’s. In de Sint Willibrordus Kerk wordt op gezette tijden een bijzonder video-art kunstwerk getoond. Ruim 100 mensen laten in dit kunstwerk de ziel van het dorp zien en horen. Het bakhuis bij de Nijsmolen gaat overuren maken om 100 verse vlaaien te bakken voor de deelnemers. Kinderen mogen zich uitleven met graffiti en op diverse plekken zullen muzikanten en straatkunstenaars de route ‘aankleden’. De Franse avond op zaterdag wordt een kaskraker met live muziek, kraampjes met diverse hapjes en drankjes, een jeu de boules baan en natuurlijk tentoonstellingen van kunst en objecten.

Meer informatie

Op www.mooirooj.nl vind je meer informatie over het programma en de deelnemende kunstenaars. Op Facebook, www.facebook.com/mooirooj/, kun je van dag tot dag de ontwikkelingen volgen.

Video van opening via Youtube

https://youtu.be/5mAlgZj-n0g

[nggallery id=’5404′]