Budel – Het is momenteel weer kermis in Budel, maar de attracties akelig leeg. Volgens de inwoners van Budel is er maar weinig beweging op straat en zijn de kroegen en terrassen aan het kermisterrein minder vol als voorheen.

Volgens de inwoners van Cranendonck zijn de lege geldautomaten een oorzaak van de leegte. De geldautomaten van de ABN Amro en Rabobank zijn al sinds zondagmiddag leeg. Ze zijn nog steeds niet aangevuld. De enige bank die in werking is, dat is de kermisattractie ‘Safari Trip’, zo wordt er met een knipoog gereageerd.

Bij de horecazaken moet men met muntjes moet betalen. Dit kan daar gepind worden. Het is daar dan ook gezellig druk, maar voor de rest is het opvallend rustig op de kermis van Budel. Exploitanten gooien hun kramen ruim een uur eerder dicht dan gepland. Want wie geld wil pinnen om lekker de kermis op te gaan zal eerst naar omliggende gemeenten als Weert, Hamont (België) of Heeze-leende moeten om wat geld uit de muur te krijgen. Het zorgt voor enorm veel irritatie, boze en teleurgestelde kermisbezoekers en verdrietige kinderen.

Exploitanten en horecaondernemers zijn op zijn zachtst gezegd ,,not amused!” Sommige exploitanten noemde de treurige gezichtjes van de kinderen ,,gewoon verschrikkelijk!” Het gaat ze aan het hart, en sommige exploitanten lieten daarom een aantal kinderen gratis toe in hun attractie. 

Exploitanten, horecaondernemers, bezoekers en vooral de kinderen hopen dat beide banken (Rabobank en ABN Amro) morgen of vannacht hun geldautomaten weer bijvullen zodat er dinsdag en woensdag nog even volop kermis en feest gevierd kan worden. De meeste andere geldautomaten zijn per 1 augustus allemaal weg gehaald vanwege de recente toename van plofkraken en ramkraken in de omgeving. Dat leidt ook tot vele boze inwoners die hun ongenoegen uitten op social media als twitter en facebook.

Een woordvoerster van de Rabobank Weerterland en Cranendonck geeft aan dat er met het aanvullen van de geldautomaten wel degelijk goed gekeken wordt naar de evenementen die in de planning staan zoals de kermis, ze zouden dan altijd vol moeten zijn. Naast de service medewerkers die de automaten bijvullen vormen medewerkers ook zogeheten markt – teams die alle evenementen in kaart brengen. Ze zegt geen grip te hebben op het pin gedrag van de lokale bevolking. 

De inwoners van Budel vrezen dat de geldautomaten helemaal zullen verdwijnen en zijn een petitie gestart om de banken een signaal te geven dat dit ongewenst is. Je kan de petitie vinden via: https://www.petities24.com/signatures/laatdepinautomaatnietverdwijnen/

Bijdrage van Foto Hammie

4 REACTIES

  1. wat een onzin om nu de banken de schuld te geven . als je over de kermis wilt lopen en uiteindelijk gebruik wilt maken van meerdere attracties , dan zorg je toch ervoor dat je v.t.v. hebt gepind. Immers weet je dat kermis is.

  2. Op de foto links staat een “grijpgrage euro attractie”…!
    Daar kun je euro’s in blijven gooien..maar als hij er wat uitgrijpt is dat een wonder..!!
    Ook op de kermis in Weert komen op elk plein weer van die NEPGOKKASTEN..waar bijna niemand wat wint….en het ergste is nog dat op dit soort attracties weinig of geen toezicht op is…
    De gemeente laat dat toe…omdat dit soort attracties het meeste staangeld opbrengen..!! Maar in feite zijn het asociale attracties…!!
    ..

Comments are closed.