Budel / Weert – (Foto’s) De brandweer van Budel is maandagavond omstreeks 21.25 uur gealarmeerd voor een bosbrand aan de Geuzendijk.

Een voorbijganger had ter hoogte van de grens Budel / Weert een sterke brandlucht waargenomen en waarschuwde de brandweer. De brandweer kwam ter plaatse moest even zoeken waar de brandlucht vandaan kwam. De goede neuzen van de brandweerlieden wisten de oorzaak te achterhalen.

In de bos werden smeulende resten aangetroffen. Er was nog sprake van enige rookontwikkeling. Naast de smeulende resten werden tal van lege blikjes energy-drank aangetroffen en een fles waar brandbare vloeistof in had gezeten. De brandweer heeft de smeulende resten gedoofd zodat het vuur niet opnieuw zou kunnen aanwakkeren.

De politie werd ingeschakeld omdat er vermoedelijk sprake was van brandstichting. De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan en probeert te achterhalen wie er verantwoordelijk is voor de natuurbrand. Deze keer bleef de natuurbrand beperkt, maar het kan ook verkeerd uitpakken met de nodige gevolgen van dien.