Onderzoek onderkomen hond

Foto via Facebookpagina Goudreinet / Wildenberg

De afgelopen dagen zijn er bij de politie meerdere meldingen binnengekomen over een hond bij restaurant De Wildenberg Goudreinet in Weert. De dierenpolitie heeft onderzoek gedaan naar deze situatie, zo meldt de politie via Facebook.

Een bezoekster van het restaurant had foto’s gemaakt van een hond in een vies hondenhok bij de parkeerplaats. Het bericht werd vervolgens tientallen keren gedeeld waarna mensen bij de politie melden deden. Ondertussen kwamen bij het restaurant dreig- en haatmails binnen. De politie besloot om een onderzoek in te stellen.

Maandagavond laat de politie Weert weten dat er was sprake van een oude hond die sinds 2016 onder behandeling is van een dierenarts. De dierenarts heeft sinds 2016 de hond medicatie verstrekt. De laatste twee maanden kreeg de hond in overleg met de dierenarts de maximale dosis, waarop de hond onvoldoende reageerde. Vandaag werd in goed overleg met de dierenarts besloten om de hond in te laten slapen.

Uit onderzoek is gebleken dat er geen sprake was van nalatigheid door de eigenaren van de hond.

Toelichting Wildenberg Goudreinet

Ook de directie van het restaurant heeft inmiddels gereageerd: “Onze waakhond, die ons al 12 jaar trouwe dienst heeft verleend, wordt een dagje ouder. Daardoor heeft hij problemen met zijn heupen, een veel voorkomend probleem bij dit ras hebben we ons laten vertellen door onze dierenarts te Ell. Voor dit probleem heeft hij ook medicijnen.

Natuurlijk klopt het, gezien de foto’s dat wij te kort geschoten zijn in het schoonmaken van het honden hok. Dit komt door omstandigheden/ ernstige ziekte van de eigenaar van de hond. Dit is natuurlijk geen excuus. De politie is hier geweest voor controle en zij hebben geconstateerd dat onze hond in goede staat verkeerd ondanks zijn ouderdom.

Personen die beweren dat wij hem beter kunnen laten inslapen zijn geen dierenvrienden. Niet iedereen die oud is kun je zomaar weg doen. Volgens de dierenarts heeft de hond nu geen pijn.

De volgende keer (die niet gaat komen) als iemand een mening heeft over onze hond of zaak, zouden wij het prettig vinden als deze persoonlijk contact opneemt, dan kunnen wij de situatie mondeling toelichten en onderbouwen”, aldus de directie.