Buren voorkomen keukenbrand

(Foto’s) De brandweer en politie zijn zaterdag omstreeks 17.45 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Marinusstraat in Weert.

Bewoners van een woning waren een pannetje op het vuur vergeten. Terwijl het fornuis nog aan stond hadden ze de woning verlaten. Buurtbewoners hoorden de rookmelder en namen een sterke brandlucht waar.

Het spreekwoord “beter een goede buur dan een verre vriend” was hier 100% van toepassing. Terwijl een buurtbewoonster de hulpdiensten waarschuwde, ging een andere buurman via de achterzijde van de woning naar binnen en zette het vuur uit.

De brandweer kwam ter plaatse voor een nacontrole. Omdat er sprake was van rookontwikkeling en stankoverlast werd de woning geventileerd. De stank zal nog wel even blijven, maar dankzij de goede buren is de schade beperkt gebleven.