Gaslek bij aansluiten pizzaoven

(Foto’s) De brandweer is donderdagmiddag omstreeks 13.55 uur gealarmeerd voor een gaslekkage bij New York Pizza aan het Bassin in Weert.

Vandaag werden de laatste voorbereidingen getroffen voor de opening van de nieuwe vestiging van New York Pizza. De afgelopen weken is men druk geweest met de inrichting en vandaag zou de nieuwe pizzaoven in werking worden gesteld.

Een monteur van Enexis was aanwezig om de gasleiding te openen. Echter toen de kraan open ging werd er een sterkte gaslucht waargenomen. De brandweer werd ingeschakeld om de omgeving veilig te stellen.

Men heeft het vermoeden dat tijdens de sloopwerkzaamheden van de voormalige Bistro er een gasleiding is geraakt. Momenteel wordt de oorzaak van het gaslek nader onderzocht. Een loodgieter is onderweg om de gasleiding te herstellen zodat de pizzaketen alsnog de zaak snel kan openen.