Spelcomputer activeert 55-plussers

Algemeen Informatie Weert Plaats een reactie 2 min. leestijd

Wilt u meer gaan bewegen? Wilt u op een leuke, motiverende manier meer gaan bewegen? Kom dan bewegen door het spelen van spellen!

Spelletjes spelen? Ja, het kan echt. En, het is ook nog eens goed voor u! Onderzoek binnen woonzorgcentrum Hushoven heeft laten zien dat het spelenderwijs bewegen een zeer plezierige en motiverende manier van bewegen is. Daarnaast heeft het positieve effecten op uw mobiliteit. U hoeft zich helemaal niet in het zweet te sporten, deelnemers aan het onderzoek vonden de te leveren inspanningen namelijk licht tot matig.

Misschien wilt u liever bewegen om onder de mensen te komen. Ook dat kan! Het onderzoek heeft laten zien dat het spelen van de spellen de sociale participatie bevordert. Enkele voorbeelden uit het onderzoek zijn het ontmoeten van nieuwe mensen, contacten leggen met anderen deelnemers en het aanmoedigen van anderen deelnemers.

Ouku al spelend bewegen, zoals deze manier van bewegen wordt genoemd, is opgezet door Ouku Consultancy. Het heeft als doel senioren meer aan het bewegen te krijgen en de sociale participatie te vergroten. Het is een laagdrempelige manier om in beweging te komen, geschikt voor bijna iedereen. Bent u al geïnteresseerd? Om u kennis te laten maken met deze nieuwe manier van bewegen bent u van harte welkom op één van onze twee open inloopmomenten met demonstraties bij Pius X-hof (Weert). De eerste zal zijn donderdag 21 september van 17.00 uur tot 20.00 uur en de tweede zal zijn vrijdag 29 september van 9.00 uur tot 12.00 uur. Bij voldoende aanmeldingen zal Ouku al spelend bewegen in november dit jaar starten.

Voor meer informatie over Ouku al spelend bewegen of Ouku Consultancy als bedrijf kunt u contact opnemen met: Chantal Saes 06 13 58 00 09 of [email protected]. Breng ook eens een bezoek aan de website www.oukuconsultancy.nl

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie