Reizigers overnachten in stadhuis

(Foto’s) Door een samenloop van omstandigheden hebben tientallen gestrande reizigers noodgedwongen de nacht moeten doorbrengen op het stadhuis van Weert.

Zaterdagavond werd rond 22.30 uur het treinverkeer tussen Weert en Eindhoven stilgelegd vanwege een aanrijding in Eindhoven. De reizigers die in Eindhoven waren gestrand werden per bus naar Weert vervoerd. De bedoeling was dat de reizigers in Weert weer in een trein konden stappen om zo de reis richting het zuiden te vervolgen. Maar Weert bleek hun eindstation te zijn.

Tientallen reizigers bleven gefrustreerd op het station in Weert achter. Er reden ook geen treinen meer omdat er gewerkt werd aan het spoor tussen Weert en Roermond. Ook reden er geen bussen meer richting het zuiden. Na overleg met de politie en BOA’s van de NS werd besloten om de OVD-BZ (Officier van Dienst Bevolkingszorg) op te roepen.

De OVD-BZ is binnen de gemeentelijke crisisorganisatie belast met het opstarten en coördineren van de bevolkingszorgprocessen bij een incident. De reizigers hadden al uren in de kou gestaan en het was inmiddels al diep in de nacht. De OVD-BZ bedacht zich geen moment en opende het stadhuis voor de gestrande reizigers. Daar had men warm onderdak en stond de koffie klaar.

Intussen werd er vervangend vervoer geregeld, maar dat bleek ’s nachts rond 4.00 uur niet zo eenvoudig te zijn. Uiteindelijk moest er vervoer uit de regio Utrecht naar Weert komen om de gestrande reizigers naar o.a. Roermond, Maastricht en Venlo te brengen.

Update:
Om 6.45 uur zijn de laatste reizigers kunnen vertrekken vanuit Weert naar huis.

[nggallery id=’5540′]