Opening Open Monumenten Dag

(Foto’s) Vanmorgen opende Wethouder Geert Gabriëls in de kerk op Laar de Open Monumenten Dag.

Deze kerk is op een unieke locatie gelegen: een boerenschans. Voorafgaande aan deze opening verzorgden stadsgidsen Annelies Diks en Peter Theunissen een rondleiding voor een klas van de Franciscus basisschool, waarbij ze uiteraard ook uitvoerig ingingen op de betekenis van boerenschansen.

In zijn toespraak deelde wethouder Gabriëls zijn ervaringen met de kinderen die hij , zowel als leerling als leraar, met het vak geschiedenis had opgedaan. Hij gaf toe dat er ook momenten waren dat hij het ‘supersaai’ vond maar dat geschiedenis ook boeiend en spannend kan zijn. Geschiedenis komt tot leven wanneer je voor een monument staat en jezelf dan twee vragen stelt: wat is het en waarom staat het hier.

Na deze toespraak overhandigde de coördinator van de Open Monumentendag 2017, Joke Jongeling,  het programma boekje aan de wethouder. Er was nog een extra attentie, zowel voor de wethouder als de leerlingen, namelijk een knapzak, een presentje dat mooi aansluit bij het voor 2017 gekozen thema van de Open Monumentendag; Boeren, Burgers en Buitenlui.

Bekijk een korte impressie door: Jan Lemmen