Lintje voor Wim Kneepkens

(Foto’s) Uit handen van burgemeester Jos Heijmans ontving de heer W.M.M. Kneepkens op zondag 29 oktober 2017 een Koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde tijdens het mantelzorgconcert in het Franciscus Huis. Hij kreeg de versierselen uitgereikt die horen bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer W.M.M. (Wim) Kneepkens woont in Weert.

Harmonie Sint Joseph Weert-Zuid

Vanaf 1992 zet de heer Kneepkens zich in als vrijwilliger voor Harmonie Sint Joseph. Hij is lid van het dagelijks bestuur en waakt vanuit die hoedanigheid altijd voor het collectieve belang van de vereniging, zonder daarbij het belang van het individuele lid uit het oog te verliezen. Zijn vermogen om telkens verbindingen te leggen en mensen te betrekken en te enthousiasmeren, zorgt ervoor dat de vereniging goede prestaties verricht. De heer Kneepkens heeft de volle verantwoording voor de organisatie van de vlooienmarkten en het inzamelen van oud papier. Activiteiten die voor de harmonie nodig zijn om de clubkas aan te vullen. De heer Kneepkens is zonder twijfel een van de drijvende krachten van Harmonie Sint Joseph en is een zo goed als onmisbaar fundament onder de vereniging.

Harmonie Sint Cecilia Maasbracht

De heer Kneepkens is ook al twintig jaar actief voor Harmonie Sint Cecilia Maasbracht.
Hij is mede organisator van de jubileumfeesten en hij verricht secretariële of financiële functies. Hij is tevens een van de weinige leden van buiten Maasbracht die elk kwartaal oud papier ophaalt.

VV de Rogstaekers

Tijdens het opstarten van “de Weerter Vastelaovendjproms” heeft de heer Kneepkens een rol als “kartrekker” gespeeld bij het formeren van een kwalitatief hoogstaand orkest. Hij was ook actief als vrijwilliger van de promsconcerten in het paviljoen en bij de uitreiking van de “Gulden Humor” in 2010.

Kienavond VV de Verkusköp

Samen met de harmonie vormt VV de Verkusköp het hart van het verenigingsleven in Weert-Zuid. Gezien de gezamenlijke belangen is een actieve en intensieve samenwerking onmisbaar. De heer Kneepkens speelt in deze een actieve en verbindende rol. Eén van de zaken die beide verenigingen delen is de huisvesting in buurtcentrum Moesel. De Verkusköp en de harmonie verzorgen samen het tuinonderhoud rondom het buurtcentrum. De heer Kneepkens is kartrekker bij de organisatie en uitvoering van dit onderhoud. Daarnaast organiseren beide verenigingen samen een wekelijkse kienavond. Vanaf 2000 is de heer Kneepkens elke maandag in de weer met de voorbereiding, de coördinatie en de uitvoering van deze drukbezochte avonden, waarvan de opbrengst ten goede komt aan beide verenigingen.
[nggallery id=’5685′]