(Foto’s) – Drie dagen lang werken vier leerlingen van Het Kwadrant mee bij de aanleg van het Zintuigenpark Weert in het IJzeren Man gebied. Het zijn derdejaars leerlingen die de Vakmansroute volgen op het Kwadrant.

“Onder begeleiding van onze medewerkers gaan ze beton storten, palen monteren en speelelementen in elkaar zetten,” vertelt Robert Everaerts, directeur van Spereco. Het Weerter speeltoestellen bedrijf is druk bezig met de aanleg van het Zintuigenpark en kan wel wat extra handjes gebruiken. “Onze insteek is vooral dat we leerlingen de kans bieden om ervaringen op te doen in een echte werkomgeving.”

Ook John Ras, docent Bouwwerken van Het Kwadrant is enthousiast. “Het Zintuigenpark is een mooi project. “Samenwerken met vakmensen is leuker leerzamer dan in de schoolbanken zitten.” Volgens sectordirecteur Henk Winkelman richt Het Kwadrant zich steeds meer op ‘Buiten leren’. “In de praktijk ervaren de leerlingen pas echt wat er in een werksituatie van hen wordt gevraagd. Vanuit die gedachten is ook stichting VO regio Weert-bedrijfsleven ontstaan. Om constant de verbinding en samenwerking te zoeken tussen VO onderwijs en het bedrijfsleven.”

Het Kwadrant is al vanaf 2014 bij het Zintuigenpark betrokken. Zo hebben tweedejaars leerlingen van de zesjarige techniekopleiding meegedacht met de speelelementen en daar maquettes van gemaakt. Voor ouders en belangstellenden hebben ze een presentatie gehouden in het Natuur- en Milieucentrum. Dat krijgt nu een vervolg.

Op maandag 9, dinsdag 10 en vrijdag 13 oktober gaan leerlingen concreet aan de slag in het Zintuigenpark. “Als het park eenmaal klaar is, kunnen deze leerlingen met trots zeggen dat ze hebben meegeholpen met de aanleg ervan,” zegt John Ras. Het Zintuigenpark Weert is mede mogelijk gemaakt door de provincie Limburg en de gemeente Weert.

Schetsen Zintuigenpark (PDF / 4,73MB)

http://iwdg.nl/2g8ANWj