Test toegankelijkheid

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 1 min. leestijd

(Foto’s/video) Deze week is de Week van de Toegankelijkheid. Bijna 20% van de mensen kan niet goed zelfstandig uitgaan. Dit omdat er letterlijke en figuurlijk nog teveel drempels zijn. Ze worden beperkt door o.a. hellingen, obstakels en drempels.

In Weert vroeg (de in oprichting zijnde) Stichting Toegankelijk Weert aandacht voor de hekelen punten die mensen met een beperking ervaren in de binnenstad. De stichting nodigde ambtenaren, raadsleden en wethouders Sterk en Van den Heuvel mee op stap. Samen bekeken ze dinsdagmiddag de toegankelijkheid van de Weerter binnenstad. En daar werd ook gehoor aan gegeven.

Samen gingen ze op pad in een rolstoel of geblinddoekt met een blindengeleidestok. De genodigden kwamen er zo achter welke ongemakken mensen met een beperking allemaal meemaken. Simpele zaken zoals pinnen of oversteken gaat niet altijd even makkelijk. Met de tour is er een stuk bewustzijn gecreëerd bij de bestuurders van de gemeente.

Meer informatie: www.weekvandetoegankelijkheid.nl.

Bekijk een sfeerimpressie van de tour.

Toegankelijkheidservaring bij Cwartier

https://youtu.be/RE9t7tY9twk

[nggallery id=’5575′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie