Archiefoto WdG

Kelpen-Oler – De politie heeft dinsdag een instap gedaan bij een pand aan de Grathemerweg in Kelpen-Oler.

In het pand troffen agenten een in werking zijnde hennepkwekerij- en stekkerij aan. In de kweekruimte stonden in totaal 460 hennepplanten en meer dan 6.000 hennepstekken, zo meldt de politie via Facebook.

Het vermoeden bestond dat er eerdere oogsten waren geweest. In dat geval is er sprake van wederrechtelijk verkregen voordeel. De politie legde daarom beslag op vier personenauto’s en negen industriële machines. Deze machines werden met behulp van een kraan uit een loods getakeld en opgeslagen.

Het ter beschikking stellen van een ruimte voor de productie van hard- of softdrugs kan heel verleidelijk zijn maar kan nare gevolgen voor jou en jouw omgeving hebben. Meer info: https://www.watzetjijophetspel.nl.

40 REACTIES

 1. Ik lees niet er mensen zijn aangehouden. Eerlijk gezegd begrijp ik dit nooit dat de politie een inval doet op deze wijze. Hang camera’s op, observeer wanneer ze er zijn, waar rijden ze allemaal naartoe, waar wonen ze, welke autos rijden ze, hoe ze werken en betrap ze op heterdaad en pak ze allemaal op. Gaat dit wel goed?

 2. Rokers wees niet bang, voor elke kwekerij die opgerold wordt ontstaan er 3 nieuwe. Zolang er vraag is zal er aanbod blijven.

 3. Die link die er bij gezet is, deze is prachtig, groot in drugs groot in de ellende.
  Het is maar waar je voor kiest, vrij land, vrije keuze en grote kans op ellende of de dood.
  Fijn voor je familie of nabestaanden.

 4. Dat ze überhaupt nog tijd hebben om een instap te doen, verwonderd mij al, laat staan de suggesties die u voor stelt.
  Dit zijn maar kleintjes, waar geen eer te behalen valt. Alleen het grote werk is interessant. En zoals Trent ook al zegt, voor ieder kleintje wat opgerold wordt, verschijnen er weer 3 of meer nieuwe.

 5. Hennep is geen drugs, het is een onschuldig genotsmiddel, dat al lang is doorgedrongen in ALLE lagen van de maatschappij en heus nooit meer weg zal gaan. Net zoals de hard-drug alcohol overigens… met jaarlijks vele duizenden doden en een onmetelijke hoop andere ellende tot gevolg. En een wereldwijde omzet van honderden miljarden… Dat vind ik persoonlijk een véél serieuzer probleem!

  Hennepkwekerijtjes oprollen dat is gewoon snel en makkelijk scoren, puur voor de bühne. Daarom verschijnt het ook steevast op de Facebook pagina van de politie. Niks dan holle symboolpolitiek… zwak hoor. Door de kleine jongens te bestrijden stimuleert onze gezagsdragerij juist de grootschalige criminaliteit en dat is een waarheid als een koe. Dan gaat het over kwekerijen met tienduizenden planten vol gif en gewapende bewakers die voor niets terug deinzen. En dáár branden onze geel gestreepte vriendjes en vriendinnetjes dus mooi hun vingertjes niet aan!

 6. Er stonden 7000 stekken, deze wortelen in 12 dagen, daarna de volgende reeks, dit valt niet onder kleintjes.
  Stekken doen op dit moment ruim €7,00 daar zit de tussenhandel bij deze pakt €0,50 per stek. Blijft over €45500,= voor de teler elke 2 weken. Hou op te zeggen dat dit kleintjes zijn. Ik heb geen probleem als men voor eigen gebruik 5 plantjes teelt en met de oogst je eigen longen vernietigd, dat is je eigen keuze.
  Blowen maakt je passief en naïef. Maar voor sommige is het et juiste medicijn.

 7. Hoewel opgerolde hennepkwekerijen inderdaad snel weer worden vervangen door nieuwe is dit in mijn ogen geen holle symboolpolitiek. De politie doet een inval omdat iemand zich met een illegale activiteit bezighoudt.

  Mijn energierekening gaat omhoog omdat er illegaal stroom wordt afgetapt en deze toch betaald moet worden. Ze jatten dus van mij en van alle Nederlanders. Vind ik persoonlijk een kwalijke zaak en dat doen ze alleen maar met het doel van zelfverrijking. Vergelijk het met bv een inbreker of een winkeldief.

  En verder is de Nederlandse politie echt niet bang. Dat de agent op straat die jij misschien kent zich niet bezighoudt met georganiseerde misdaad is logisch, maar de heren en dames van bijvoorbeeld de AT’s zijn echt niet te bang om dat soort grootschalige criminaliteit aan te pakken.

  Dat alcohol een groter maatschappelijk probleem is en meer geld kost staat buiten dit onderwerp.

 8. Nee hoor buurman, dat staat helemáál niet buiten het onderwerp. De jacht op cannabis telers is een regelrechte heksenjacht en dat vind ik moreel onverdedigbaar. Alles is relatief en onze beleidsmakers hebben wel degelijk een dikke laag boter op hun hoofd wat “drugs” betreft.

  Het feit dat de teelt van cannabis in Nederland nog steeds illegaal is, is in beginsel al niet juist. Het druist in tegen elke vorm van logica en gezond verstand.

  Alleen zinnige wetten dienen strikt gehandhaafd te worden, zo zie ik het. Misschien gaat jou dat boven de pet, maar ik ben modern en denk liever buiten krampachtige hokjes. Wetshandhavers die mogen dat officieel niet, dat snap ik, maar zo lopen koketteren met zogenaamde drugsvangsten dat vind ik toch wel weer het andere uiterste hoor. Echt niet nodig….. grenzend aan bespottelijk zelfs.

  Ook het feit dat illegaal stroom wordt afgetapt is een rechtstreeks gevolg van overheidsbeleid. Telers kunnen simpelweg niet meer anders, want als ze netjes betalen voor de stroom dan worden ze onmiddellijk verklikt door de energieleverancier.

  Daar kun je van vinden wat je wil, maar het bloed kruipt toch wel waar het niet gaan kan. Met de natuur (van mensen) meewerken is vaak een stuk effectiever dan met alle geweld te blijven proberen haar te onderdrukken. Maar om dat te kunnen bevatten zul je eerst afscheid moeten nemen van jouw vastgeroeste vooroordelen en principes buurman!

 9. Iedereen voor zichzelf laten telen zou inderdaad het beste zijn. Daar heb je gelijk in. Maar dan wel volledig legaal, dus zonder risico op in beslag name! En voor mensen zonder tuin moet dan ook iets bedacht worden vind ik.

  En zonder kortzichtig geleuter over het effect van cannabis graag, meneer of mevrouw zomaar. Ik wil over de vernietigende en verslavende werking van de sociaal volledig geaccepteerde hard-drug alcohol anders ook wel even een boekje open doen. Ik neem aan dat jij wel eens een glaasje drinkt…??

 10. 5 plantjes kweken voor eigen gebruik mits het geen struiken van 2 meter zijn wordt nu gewoon toegestaan al erg lang, alleen deze personen die het voor elkaar krijgen om openbaar of met overlast voor de buren 5 plantjes te kweken hebben een probleem en raken ze kwijt zonder vervolging of huisuitzetting.
  Ik drink regelmatig een glas water en kopjes koffie.
  Met alcohol maak je mij niet blij.
  Telkens wanneer dit product in het nieuws komt probeert u de feiten te verdraaien en het product op te hemelen, dat is naïef.
  U bent vast een blower, sterkte met je longen.

 11. Een stekkenkwekerij van deze grote ongeveer 6500 per 2 weken uit productie halen heeft wel degelijk invloed. Dat zijn op jaarbasis 162500 stekken, de prijs gaat omhoog de verkrijgbaarheid wordt zeker minder.
  Maar omdat de prijs hoger wordt komt er weer een nieuwe teler die een jaar later in de ellende zit of dood gaat.

 12. Dus als je huis afbrand omdat je buurman een hennepkwekerij heeft en jij met de rommel blijft zitten omdat wegens illegale praktijken zijn verzekering niet uitbetaald vind jij dat koketteren met regeltjes?

  Dit heeft niets met vastgeroest denken te maken en/of principes. Maar met gezond verstand.

  En mocht je graag netjes je stroom regelen. Koop een agregaat en koop zonnepanelen en kunt prima vooruit. Gebruik LED groeilampen en je bent ook nog maatschappelijk verantwoord bezig. Anders blijft het jatten.

  De wet die er nu ligt is zo krom als het maar zijn kan maar dat is geen reden om andere met kosten op te zadelen en potentieel gevaarlijke situaties te creëren puur voor eigen gewin.

  Dus ook als een wet in de ogen van velen niet correct is zul je je hier aan moeten houden en zeker als dit gevaar voor andere op kan leveren. Zorg dat de wet veranderd en iedereen mag van mij telen zo veel als ie wil.

 13. Ik doe niet aan jouw soort stugge retoriek buurman. Dat lost namelijk de problemen niet op. Repressie WERKT NIET, dat mag na 50 jaar falend softdrugsbeleid onderhand toch wel eens duidelijk zijn dacht ik. Criminaliseren van een volkomen ingeburgerd en onuitroeibaar fenomeen vergroot alleen maar de afstand tussen voor- en tegenstanders. Wij zijn daar een perfect voorbeeld van.

 14. Kweken voor eigen gebruik is overigens NIET toegestaan. Het wordt slechts gedoogd. Die dubbelzinnigheid moet eraf want het is bullshit.

 15. Jongeman, hysterie schrijft u, de hysterie zit bij uzelf, lees al uw reactie`s maar eens terug. Blowen maakt meer kapot dan u lief is, dat geldt ook voor alcohol. U ziet er op de foto nog redelijk uit maar als u blijft blowen gaat dat echt veranderen.
  Nogmaals sterkte met uw longen zeker als u de 40 gaat halen.

 16. WTF??? Ga eens gauw ergens een ei leggen jij!

  Ik ben de 40 al lang gepasseerd en verdomd als het niet waar is…. dat ik er ondanks alles “nog redelijk” uitzie. Whahaha!!

 17. Ik raad je aan om wat meer te blowen…. misschien helpt dat om je d’s en t’s op orde te krijgen én je ogen te genezen. Meneer de discussiekoning, pffwahaha!

 18. “om andere met kosten op te zadelen en potentieel gevaarlijke situaties te creëren puur voor eigen gewin.”–> Hardrijders,tankstations(brandgevaar),friettenten(ivm overgewicht),snoepwinkels,kroegen, zwembaden,werken,vliegvakanties

  allemaal potentiele gevaren die gecreëerd worden voor eigen gewin

 19. 1. Hardrijden mag niet en wordt bestraft.
  2. Tankstations voldoen aan veiligheidseisen. Illegale hennepkwekerijen niet. Vergelijking loopt volledig mank.
  3. Friettenten. Niemand verplicht je om naar een friettent te gaan. Als je naast een illegale hennepkweker woont is dat doorgaans niet je eigen keuze aangezien dit vaak onbekend is.
  4. Snoepwinkels. idem.
  5. Kroegen. idem
  6. Zwembaden. idem
  7. Werken. Serieus??
  9. Vliegvakanties. Ik ben nog nooit buiten mijn weten om op een vliegvakantie geweest.

  Leuk geprobeerd, maar je wist zelf natuurlijk al dat al deze vergelijkingen niet opgaan.

  Nogmaals. Ik ben niet tegen de teelt van hennep als dit wordt vrijgegeven maar wel tegen individuen die vaak onacceptabele risico’s nemen om zichzelf te verrijken en anderen in gevaar brengen. Zelfs als de teelt wordt vrijgegeven ben ik nog steeds tegen telers die de stroom jatten en een onveilige situatie creëren terwijl ze dat doen.

 20. jij gaat er steeds vanuit dat elke kwekerij onveilig is!,en zolang de energie maatschappijen niet direct aan de bel trekken(zij kunnen de stroom afname per straat monitoren) dus een kwekerij kunnen binnen 1 week vinden, maar doen dit niet uit eigen belang.want ze krijgen hun centen toch wel.(kosten tegen baten afzetten).

  en om 1 punt eruit te pakken:
  Hardrijden mag niet en wordt bestraft–> als je gepakt word dan krijg je straf, en omdat de pakkans erg klein is kan iedereen er een financieel belang uit halen( als voorbeeld een koerrier).

  terug komend op de kwekerij de pakkans is klein,omdat de energie maatschappij eerst even de kosten tegen de baten afzet.

 21. Jip en Janneke onzin. Uw technische kennis schiet zwaar tekort.
  Een meetpost opbouwen op straat nivo gebeurt na piekstoringen.
  Die zit niet in elke straatkast, wel op sommige moderne industrie terreinen. Na het constateren van inschakelpiek storing is het nog zoeken waar de problematiek zit.

 22. Dus als een hardrijder wordt bestraft ga je eenzelfde discussie aan? Ik ga ervan uit dat als iemand een boete krijgt voor te hard rijden jij dat toch ook gerechtvaardigd vindt.

  Dus waarom mogen henneptelers dan plots alles?

  Legaliseer de teelt en toon als kweker aan dat je je zaken op orde hebt. Zo niet dan oppakken en vastzetten.

 23. Beste Buurman Janssen
  Hubert en meneer Bours
  Ze missen kennis en verstand, zodra ze vast gekletst worden gaat men over tot schelden of je mankeert iets aan je hersenkwab.
  Ik heb hier genoeg feiten gezet en laat het daarbij. Moet ook nog wat werken achter het toetsenbord. Maar simpele zielen zijn het.
  Maar goed dat de wereld anders in elkaar zit.

 24. Daarom is bestaat er zoiets als Trias Politica. De politie die iemand betrapt op te hard rijden stelt een feit vast en geeft daarvoor een vastgesteld bekeuring. De rechter heeft in deze beoordeeld dat er gegronde reden was voor de persoon in kwestie om te hard te rijden. In mijn ogen werkt dit goed.

  Verder roep ik niet maar zeg ik. Geen reden om te roepen als je goede steekhoudende argumenten hebt.

 25. Volgens mij is iemand betichten van geen verstand hebben en hem een simpele ziel noemen hetzelfde als schelden, meneertje. Niks anders dan een uiting van pure minachting. Of misschien de illusie dat jouw mening superieur is? Jij hebt precies net zo veel boter op je kop als iedereen… zó zit de wereld in elkaar.

  Wen er maar aan dat iedereen vrij is om de wet en de (zin van) naleving daarvan te allen tijde ter discussie te stellen en zonodig uit te dagen. Anders verandert er nooit iets. Het zijn juist vrijdenkers die de wereld kunnen veranderen en ja, soms zijn daar offers voor nodig en moeten er klappen geincasseerd worden. Maar jouw blinde conformisme en misplaatste rechtschapenheid kunnen mij hoe dan ook gestolen worden!

 26. jonge jonge, ga hulp zoeken, of steek er nog 1 op, ruim in de 40 was je hé. Hoop dat je geen papa bent of je eigen ooit voortplant.

 27. Ik ben niet onmachtig, maar niet jouw psychiater. Zoek hulp man!!
  Ga de DSM V maar eens lezen. Vindt je erg zielig en dan heb ik het woord bekrompen nog niet gebruikt.

Comments are closed.